BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatFutbolcular için zihinsel sağlık sigortası----

Futbolcular için zihinsel sağlık sigortası

Futbolcular için zihinsel sağlık sigortası
12 Ekim 2020 - 09:23 www.finansgundem.com

Sigorta devi Gallagher futbolcular için zihinsel sağlık sigortasını duyurdu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Futbolcuların yaşadığı problemleri “birinci dünya” problemleri olarak tanımlayıp görmezden gelmek çok kolay. Ne de olsa, bu multi milyonerlerin ne sorunları olabilir? Lüks evlerde yaşıyorlar, hızlı arabalara biniyorlar ve birçok kişinin hayalini kurduğu bir iş yapıyorlar.

Ancak tüm futbolcular bu Birinci Lig hayatını yaşamıyor ve alt gruplarda hayat finansal olarak baş etmesi daha zor bir hale gelebilir. Gerçekte, şöhretin ve spot ışıkları altında olmanın bedeli oldukça ağır ve bu yıldızların hepimiz gibi aileleri, sağlık sorunları ve problemleri var.

insurancebusinessmag.com'un haberine göre dev sigorta şirketi Gallagher tüm bunları göz önünde bulundurarak, profesyonel futbolcu sigorta paketinin kapsamını genişletti ve zihinsel sağlık hizmetlerini de pakete dahil etti.

Şirket yeni paketi duyururken, Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA)’dan gelen raporlarda 2013-2018 yılları arasında, futbolculardan zihinsel sağlık hizmetlerine olan talebin altı kat arttığını söyledi. Şimdi Gallagher terapi için 10,000 sterlinlik teminat veriyor ve terapiye 24 saat erişim imkanı tanıyor.

Gallager yetkili Michael Owen “her dört kişiden biri bir zihinsel sağlık problemi yaşıyor ve nüfusun %10’u depresyonla baş ediyor” dedi. Açıklamasının devamında, “zihinsel sağllık konusunda ayrımcılık yok ve bu istatistiki verilerle, profesyonel futbol kulüpleri, oyuncularının zihinsel sağlığını hafife alamaz. Onlar için hızlı ve uygun tedaviye erişim çok önemli” ifadelerini kullandı.

Owen, “son yıllarda, sektörde zihinsel sağlık konularına yaklaşımda büyük bir değişim meydana geldi. Futbol dünyasında da zihinsel sağlık sorunlarına tedavi arayışı değişiyor. Özellikle de İngiltere Prensi William’ın ‘Heads Up’ isimli kampanyası, ihtiyacı olanlara destek veriyor ve yüksek profilli oyunculara kendi zihinsel sağlık sorunlarından bahsetmeleri çağrısı yapıyor” dedi.

Şirkete göre, sundukları ürünün pazarda bir benzeri daha yok ve zihinsel sağlık sigortasını, futbolculara kariyerlerini sonlandıracak bir sakatlık, kaza ya da hastalık geçirmeleri durumunda yapılacak ödemeye dahil ediyorlar. Paket aynı zamanda kişisel varlıklara da yüksek değerli sigorta uyguluyor.

Anadolu Sigorta evden çalışanlarına destek paketi gönderiyor

 

Sigorta çalışanlarının ruh sağlığı tehlikede

 

Moody’s’den sigorta şirketlerine not uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)