BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFutbola dönüş! Bundesliga bugün başlıyor----

Futbola dönüş! Bundesliga bugün başlıyor

Futbola dönüş! Bundesliga bugün başlıyor
16 Mayıs 2020 - 09:55 www.finansgundem.com

Avrupa’nın beş büyük ligi arasında kontak açan ilk ülke Almanya’da, 26. hafta maçlarıyla heyecan yeniden başlayacak. 16.30’da Dortmund-Schalke 04 derbisi var. 12 Haziran'da futbolu yeniden başlatmayı düşünen Türkiye de süreci yakından izliyor...

Korona virüs salgını nedeniyle duran Avrupa futbolu, normalleşme adımları çerçevesinde uzun süre sonra ilk kez santraya gidiyor. Beş büyük lig arasında geri dönüş yapan ilk ülke Almanya'da, Bundesliga 26. hafta maçlarıyla, seyircisiz olarak bugün başlıyor. 16.30'da beş, 19.30'da ise bir karşılaşma oynanacak. Günün kritik maçı Ruhr derbisi. Borussia Dortmund, ezeli rakibi Schalke 04'ü konuk edecek. Bu karşılaşmayı Türk asıllı hakem Deniz Aytekin yönetecek.

Türkiye'nin gözü de 65 gün sonra ilk maçların oynanacağı Bundesliga'da olacak. TFF, Kulüpler ve Bilim Kurulu, Almanya'daki futbolun nasıl geri döndüğünü yakından izleyecek. Türkiye'deki futbol liglerinin 12 Haziran'da geri dönmesini planlayan federasyon, Almanya'nın izlediği politikaları ve yaşadıklarını takip edecek. Almanya'nın tecrübeleri bize de ışık tutacak.

MAÇLAR NASIL İZLENECEK?

Bundesliga maçları S Sport 1 ve 2'den yayınlanacak. S Sport 2; Kablo TV'de 241. kanal, TV+'ta 78. kanal, Vodafone TV'de ise 12. kanaldan izlenebilecek. Maçlar S Sport Plus uygulaması üzerinden de seyredilebilecek.

BUNDESLİGA’DA ÖNLEMLER

Maçlar seyircisiz oynanacak.
Maçlardan bir gün önce tüm takımlara koronavirüs testi yapılacak.
Stada ateş ölçümü yapılarak girilecek.
Oyuncular seremoni fotoğrafı çektirmeyecek, tebrik ve el sıkışma olmayacak.
Yedek kulübesinde sosyal mesafe kuralı uygulanacak.
5 oyuncu değiştirilebilecek.
Statlara en fazla 322 kişi girebilecek.

POZİTİF VAKAYA KARANTİNA

Alman ekiplerinde, bir futbolcu ya da çalışanda korona pozitif çıkarsa söz konusu takım 14 gün karantinaya alınacak. Yine bugün başlayacak Almanya 2. Ligi'nde pozitif vaka görülünce karantinaya alınan Dinamo Dresden'in ilk üç haftadaki maçları tehir edilmişti. (Sözcü)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)