BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFuat Oktay: Okullar yarın açık olacak----

Fuat Oktay: Okullar yarın açık olacak

Fuat Oktay: Okullar yarın açık olacak
26 Eylül 2019 - 20:06 www.finansgundem.com

Fuat Oktay, yaptığı açıklamada yarın okulların tatil edilmesini gerektirecek bir bulgunun olmadığını ve yarın eğitime devam edileceğini ifade etti

İstanbul'da bugün gerçekleşen 5,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin İstanbul Valiliği'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Fuat Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Herhangi bir can kaybı ve ciddi bir hasar yok. Bizim Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde haberleşme, ulaştırma, arama kurtarma, barınma, beslenme, altyapı,  güvenlik ve trafik, tahliye, yerleştirme ve planlama gibi birçok hizmet grubumuz mevcut. Yapılan işlerin raporlanması için geliştirdiğimiz bir hizmet grubumuz var. Satın alma, kiralama, nakliye gibi hizmet gruplarımız ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız tarafından kontrol ediliyor. Burada psikososyal destek alanımız da var. Saymadığımız hizmet grubumuz varsa da zaman itibariyle burada saymıyorum. Son 1,5 saattir de bu gruplarla birlikte çalışmış durumdayız.

"Çalışmalar sonucunda değerlendirmelerde şunu görüyoruz. İhbar hattımıza çatlaklarla ilgili ne var diye baktığımızda, 172 ihbar almış durumdayız. Silivri Devlet Hastanesi gündeme gelmişti, yapılan çalışmada uzmanlarımız binanın kullanılabilir olduğunu bize bildirdi. Sağlık hizmetlerimiz orada da devam edecek. Bahçelievler'de 2 bina tahliye edildi. Avcılar'da bir caminin minaresi yıkıldı. Sağlık Bakanlığı'mızdan aldığımız bilgiye göre de 28 kişiye müdahale edildiği, bunlardan sadece 2 yaralımızın kırıklar sebebiyle hastanede olduğu, belki de uzun süre kalabileceği, 2 kişinin de gözlem amaçlı hastanede olduğu belirtildi. Uzun süre kalabilecek dediğimiz vakalar panik sonucu yaşanmıştır.

"Toplanma alanlarına baktığımızda, 98 spor tesisi açık alanımız, 700 okul bahçemiz, 2864 park ve bahçe alanımız mevcut. Toplanma alanlarında herhangi bir şey olduğunda vatandaşlarımızı buraya alıp ilgili tahliye ve barınma alanlarına alıyor olacağız. Okullarımız ve kamu binalarımızın yüzde 92'sinin büyük bir depreme hazır olduğu görülüyor. Bunlar barınma alanlarıdır aynı zamanlarda. Yarın itibariyle de, sadece bu 5,8 değil, tüm Türkiye'deki hazırlığımızı gözden geçirmek üzere tüm hizmet gruplarımızı görevlendirmiş bulunmaktayız. Bu toplanma alanlarının nerede olduğunu e-devlet'e girdiğinizde öğrenebilirsiniz. E-devlet hesabı olmayanlar için de web'den görülebilmesi için kolaylık sağlanmasını hedefliyoruz.

"Yarın okullarımızı tatil etmemizi gerektiren herhangi bir bulguya rastlamadık"

"Panik oluşturabilecek haberler hiçbirimize fayda sağlamayacaktır. Haber niteliği teşkil edebilir ama bir vatandaşımızın burnunun kanamasına, hayatını kaybetmesine sebep olabiliriz. Panikleyecek hiçbir şey yok, rahatlatıcı ve hizmet gruplarımızın daha sağlıklı çalışabilmesi için eğitici faaliyetlere katkı verebilirseniz...

"Tüm bireylerden ve ailelerimizden şunu rica ediyorum: Kendi evinizi, yuvanızı, okulunuzu, sınıfınızı, yurdunuzu, kamu binanızı ve çalıştığınız yeri afete hazır mıyım sorusunun cevabı evet olana kadar hazırlıklarınıza devam edin."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)