BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFuat Avni'nin tweet'leri ortalığı karıştırdı----

Fuat Avni'nin tweet'leri ortalığı karıştırdı

Fuat Avni'nin tweet'leri ortalığı karıştırdı
11 Aralık 2014 - 21:09 www.finansgundem.com

Fuat Avni tweet'lerinde Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinden çok sayıda gözaltı olacağını iddia etti. Emniyet, Adliye ve Zaman gazetesi önünde eylem

Fuat Avni attığı tweetlerde Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinden çok sayıda çalışanın gözaltına alınacağını iddia etti. Bu iddiaların ardından Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasının önünde destek için toplanan kalabalığa, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı açıklamalarda bulundu.

Twitter fenomeni @fuatavnifuat hesabının, yarın 150’ye yakını gazeteci olmak üzere 400 kişinin gözaltına alınacağını ileri sürmesinin ardından İstanbul'da Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı çalışanlarına destek olmak için yüzlerce kişi her iki yayın grubununda bağlı olduğu Feza Gazetecilik AŞ'nin önünde toplandı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı kalabalığa hitap etti.

Dumanlı, birçok medya kuruluşuna yönelik ‘intikam operasyonu’ iddiasını değerlendirdi. Böyle bir operasyonu ‘cinnet’ olarak yorumlayan Dumanlı, “Bu mevzuyu basite indirgemek, bir Cemaat-parti kavgası gibi senarize etmek çok büyük gaflet olur. Bunun faturasını bu ülke çok ağır öder. Böyle bir operasyon, demokrasiye, basın özgürlüğüne darbedir.” dedi.

İSTANBUL EMNİYETİ ÖNÜNDE EYLEM

Twitter’daki @fuatavnifuat isimli hesaptan yarın bazı gazetecilerin gözaltına alınacağına dair mesajların paylaşılmasının ardından kalabalık bir grup Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Üzerinde "Hakkı yazan kalem kırılmaz, gazeteciler susturulamaz" yazan çeşitli pankartlar taşıyan grup, ıslıklar ve alkışlarla eylem yaparak gazetecilerin gözaltına alınmamaları gerektiğini, yolsuzluklukların gazetecilerin gözaltına alınmasıyla önlemeyeceğini belirttiler.



ÇAĞLAYAN'DA TOPLANDILAR

Fuat Avni'nin tweetlerindeki iddiaların ardından Yenibosna Zaman gazetesi ve Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yapan kalabalık, gecenin ilerleyen saatlerinde ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin önünde toplandı.

Avukat Ömer Turanlı adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Operasyon yapılacak 400 kişiden bahsediliyor. Bu kadar kişinin gözaltına alınması, emniyet ve adliyedeki imkanlar ve hakim, savcı, polislerin sayısıyla mümkün değil" dedi.
Bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra adliye önünden ayrıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)