BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFuarlar ikiye ayrılıyor----

Fuarlar ikiye ayrılıyor

Fuarlar ikiye ayrılıyor
04 Mayıs 2014 - 08:56 www.finansgundem.com

CNR Fuarcılık’ın patronu Ceyda Erem Türkiye’nin fuarcılıkta çok hızlı büyüme yakaladığını, artık fuar yerlerinin yetmediğini belirtti

Bu gelişmede, siyasi ve ekonomik istikrarın, Türk sanayiindeki hızlı büyümenin etkili olduğunu anlatan Erem, “Fuarlara, yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 100’ün üzerinde, katılımcı firma sayısında yüzde 50 artış görüyoruz. Ev tekstili fuarına 900 firma katılacak 400 firma dışarıda kaldı. Mobilya fuarında da 500 firma yer bekliyor. Alanımızı genişletebilsek bütün fuarlarımızı yüzde 50 daha büyük yapabiliriz” dedi.
 
İHRACAT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
 
Cumhuriyetin 100’üncü yılı için hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için fuarcılık sektörünün çok stratejik olduğunu anlatan Ceyda Erem şöyle konuştu: “Avrupa’daki fuarlar küçülüyor, bizdekiler büyüyor. Türkiye, fuarcılıkta Çin’den önceki en kritik istasyon konumunda. Geçen yıl aralık ayında emlak fuarını 2 holde düzenlemiştik. Bu yıl Eylül’de yapacağız ve 4’e çıkardık ama yine de yetmiyor. Sanayi sektörlerimiz için de benzer bir tablo var. Mevcut fuar alanımızı büyütmeyi düşünüyoruz. Bu konuda Sayın Başbakanımızdan da yardım bekliyoruz.”
 
TIR FUARI BİLE YAPACAĞIZ
 
2013’te 35 olan fuar sayılarını bu yıl 44’e çıkardıklarını vurgulayan Erem, “Gelecek yıl için de 20 yeni fuar projemiz var” diye konuştu. Bu yılki en ilginç yeni fuarlarından birinin ‘TIR Expo’ olacağını belirten Ceyda Erem “Haziran ayında düzenleyeceğiz. Yerli, yabancı TIR üreticileri katılacak. Hiç hesapta yoktu ama potansiyel çok yüksekmiş biz de şaşırdık” dedi. Fuarları yurtdışında tanıtmak için reklama ağırlık verdiklerini de söyleyen Ceyda Erem şöyle konuştu: “CNN International, Euronews gibi uluslararası kanallarda reklamlarımız dönmeye başladı. Mermer fuarımız için en büyük alıcıların olduğu Çin’de reklam veriyoruz. Emlak fuarı içinse Emirates uçaklarında reklamlarımız döndü.”
Riyad’a seyahat acentası açıyoruz
CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, Suudi Arabistan’da da ‘bu ülkedeki bazı fuar alanlarının işletilmesi için’ kendilerine teklif geldiğini belirterek, “Ancak buradaki işlerimiz çok hızlı büyüyor ve ilk hedefimiz oralardan daha çok ziyaretçiyi İstanbul’a getirmek. Bunun için de bizim seyahat acentamız olan Expotour, Riyad’da ofis açacak. Çin’de de bir ofis açmak için girişimlerimiz sürüyor” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)