BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarFTX’in çöküşü finans devlerine mi yarayacak?----

FTX’in çöküşü finans devlerine mi yarayacak?

FTX’in çöküşü finans devlerine mi yarayacak?
07 Aralık 2022 - 18:03 www.finansgundem.com

FTX’in iflasıyla birlikte kurumsal kripto yatırımcılarında güven problemi ortaya çıktı. Japon finans devi Nomura gibi büyük yatırım bankaları kripto kolları üzerinden bu yatırımcıları kendilerine çekmeyi hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sam Bankman-Fried’ın kripto borsası FTX’in iflası finans devlerine bağlı kripto firmaları için avantajı ele geçirmek anlamına geliyor olabilir. Japon finans devi Nomura, FTX’in iflasının ardından kripto varlıklarda güven ihtiyacının arttığını ve bu sayede kripto birimlerinde iki yıl içerisinde kâra geçeceklerini öngörüyor.

Bloomberg’ün haberine göre Nomura’nın kripto para birimi ayağı Laser Digital’ın CEO’su Jez Mohideen şirketin kurumsal yatırımcıları kazanmak amacıyla Tokyo merkezli yatırım bankasının desteğinden yararlanacağını söyledi. CEO mart ayına kadar 50 yeni çalışan eklemeyi değerlendiriyor. Laser Digital CEO’su yetenekli çalışanları işe almanın ve dijital varlıkları düşük bir değerden elde etmenin daha kolay hale geldiğini belirtiyor. CEO firmanın risk yönetim birimini sıkılaştırdığını da sözlerine ekledi.

Mohideen konuyla ilgili açıklamasında, “Kripto piyasasındaki son gelişmeler, kurumsal yatırımcıları geleneksel Finans evleri tarafından desteklenen dijital varlık firmalarına yönlendireceği için bizim için bir fırsat sağlayacaktır. Tüm stres testlerini yaptık ve piyasa hacmi, fiyat oynaklığı açısından daha kötü senaryolar varsaysak dahi iki yıl içinde kârlı hale gelebileceğimize inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Nomura'nın eylül ayında dijital varlıklar kolunu piyasaya sürmesi, küresel bir finans firması için şimdiye kadarki en cesur hamlelerden biri olarak gözüküyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 21 Eylül’de piyasaya sürülen Laser Digital, FTX skandalıyla aşağı yukarı aynı dönemde ortaya çıktı. Firma FTX’in iflasıyla krize giren kripto piyasalarında kurumsal yatırımcıların hedefi olmaya çalışıyor.

Diğer bankalar da sektörde bir iz bırakmaya çalışıyorlar. Singapur merkezli DBS Group halihazırda zengin müşterileri için dijital para birimi ticareti imkanı sunuyor. Yakın zamanlı bir rapora göre Goldman Sachs da kripto firmalarına milyonlarca dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor. JPMorgan Chase de teminat işlemleri gibi işlemeler için blockchain’in kullanım imkanlarını araştırıyor.

Mohideen konuyla ilgili açıklamasında, “Bu varlık sınıfına piyasa fiyatı üzerinden bakamayız. Buna inanmanız, yatırım yapmanız ve 5 ila 10 yıllık bir bakış açısı sağlamanız gerekiyor” dedi.

 

Kripto varlıklarda katı denetim avantaj haline geldi

Kripto şirketleri arasındaki bağlantısızlık ve aşırı kaldıraç geçtiğimiz yıl boyunca birçok kripto firmasının iflas etmesine yol açtı. Mohideen Laser’ın bu tür engelleri aşabilmek için risk yönetimi birimine ‘ekstra filtreler’ eklediklerini belirtiyor.

2022 boyunca Three Arrows Capital, Celsius, BlockFi Inc. ve Voyager gibi kripto firmalarının kredi sıkışmaları sebebiyle iflas etmelerine şahit olundu. Kripto piyasalarındaki %65'lik bir düşüş, kaldıraçlı bahisleri ortaya çıkardı ve marj çağrılarını tetikledi.

Laser CEO’su ise firmanın merkezi olan İsviçre’de ve Dubai’de ticaret ve varlık yönetimi lisansı arayışında olduğunu söyledi. Mohideen bu bölgelerde lisans alarak açık ve istikrarlı piyasa düzenlemelerine tabi tutulmak istediğini sözlerine ekledi. Firma daha sonraki aşamalarda ise ABD ve Japonya’da faaliyet göstermeyi planlıyor.

Nomura'nın kripto bölümünden kâr bekleniyor

 

Ünlü borsa uzmanı: Kripto varlıklarınızı satın

 

Barclays’in eski CEO’sunun kripto hüsranı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)