BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarFTX'i batıran Fried'den mesaj var: İş kurup borçlarımı ödeyeceğim----

FTX'i batıran Fried'den mesaj var: İş kurup borçlarımı ödeyeceğim

FTX'i batıran Fried'den mesaj var: İş kurup borçlarımı ödeyeceğim
10 Aralık 2022 - 16:43 www.finansgundem.com

FTX'in iflası sonrası şirketin eski CEO'su Fried, 100 bin dolardan az parası kaldığını söylerken kullanıcılara paralarını geri ödemek için yeni iş kurmak istediğini açıkladı.

Dünya kripto para piyasasında en çok konuşulan iflaslardan biri olan FTX'in eski CEO'su Sam Bankman-Fried'den yeni bir açıklama geldi. Çok sayıda mağdurun olduğu FTX'in iflasından sonra Bankman-Fried kullanıcılara paralarını geri ödemek için yeni iş kurmak istediğini belirtti.

Independent Türkçe'nin haberine göre BBC'ye konuşan Bankman-Fried, "Zarar eden kişiler için neler yapabileceğim üzerine düşünüyorum. Elimden gelenin en iyisini yaparak FTX kullanıcılarına adil davranma yükümlülüğüm var" dedi.

Bankman-Fried, yeni iş kurma ihtimaline dairse "Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyimi veririm. Yapıp yapamayacağımı görmek için şansımı deneyeceğim" ifadelerini kullandı.

FTX'in 30 yaşındaki kurucusu, dolandırıcılık yaptığı iddialarını tekrar reddederek, "Bilinçli şekilde sahtecilik yapmadım. Dolandırıcılık yaptığımı düşünmüyorum. Bunların hiçbirinin yaşanmasını istemedim. Kesinlikle zannettiğim kadar yetkin değildim" diye konuştu.

Hapse girmekten endişelendiğini de söyleyen Bankman-Fried, "Gündüz bu düşüncelerden kurtulup en verimli şekilde çalışmaya odaklanıyorum" dedi.

Bankman-Fried, banka hesaplarına erişemediğini ve 100 bin dolardan az parası kaldığını da öne sürdü.

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük ikinci kripto borsası FTX, hesap sahiplerinin para çekebilmesi için 8 milyar dolar bulamayınca 11 Kasım'da iflas süreci başlatmıştı. Bankman-Fried de istifasını duyurmuş, yerine John J. Ray atanmıştı.

İflas kayıtlarına göre 32 milyar dolar değer biçilen FTX'in yaklaşık 1 milyon alacaklısı var. En büyük 50 müşterisine borcuysa 3,1 milyar dolar civarında.

Bankman-Fried, likidite sorununu çözebilmek için 8 Kasım'da Binance CEO'su Changpeng Zhao'yla da görüşmüş, taraflar Binance'in FTX'i satın almasına yönelik niyet mektubu imzalamıştı. Fakat görüşmelerden kısa süre sonra Binance bundan vazgeçmişti.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, FTX'in geçen yıl ekimde şirketi büyütmek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla 69 yatırımcıdan 420 milyon dolar topladığını belirtmişti. Bankman-Fried'in de bu miktarın 300 milyon dolarını şirketin hisselerini bozdurarak kendi hesabına geçirdiği öne sürülmüştü.

FTX ve yine kendisine ait Alameda Research şirketleri üzerinden yatırımcılara ait milyonlarca doları Bahamalar'a aktardığı iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen Bankman-Fried, haftaya ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'ne ifade verecek.

FTX’in iflasının ilk işareti: Korsanlar ülkesi Bahamalar

 

FTX’in çöküşü kripto endüstrisi için bir şans

 

FTX’in çöküşü finans devlerine mi yarayacak?

 

Elon Musk'tan şok iddia: FTX'in paraları Biden'a gitti

 

FTX’i batıran adamdan 9 soruya cevap

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.10 Aralık 2022 21:52

    Borcumu ödeyeceğim dediği için şahsen iflas etmiş gibi olmuyor KONKORDATO İLAN ETMİŞ GİBİ OLUYOR