BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarFTX’i başka iflaslar takip edecek mi?----

FTX’i başka iflaslar takip edecek mi?

FTX’i başka iflaslar takip edecek mi?
17 Kasım 2022 - 16:13 www.finansgundem.com

FTX çöküşünün ardından kripto dünyasını zincirleme iflas korkusu sardı. Genesis ve Blockfi şirketlerinin iflasın eşiğinde olduğu iddia edildi.

Kripto para borsasının iflasından sonra tüm kripto platformlarının güvenliği sorgulanmaya başladı. Genesis ve Blockfi şirketlerinin iflasın eşiğinde olduğu iddia edildi.

Skandallar ve dolandırıcılıklar zaman zaman kripto dünyasını meşgul etse de sektördeki en tanınmış firmalardan birinin çöküşü kimsenin güvende olmadığına yönelik endişeleri tetikledi.

Kripto kredi platformu Genesis, FTX’in iflasının ardından para çekme taleplerinin mevcut likiditeyi aştığını, borç verme ve yeni kredi oluşturma işlemlerini askıya alacağını açıkladı.

Bir diğer kripto borç verme platformu olan BlockFi da iflas haberleri ile gündeme geldi. Şirket çalışanlarını işten çıkarmak ve yasal iflas başvurusunda bulunmak için gerekli planları hazırladı.

Buna ek olarak pek çok kripto platformu da yaşanan sorunlardan olumsuz etkilendi. Silvergate, Riot Blockchain, Marathon Digital gibi şirketlerin hisselerinde son bir haftada sert düşüşler yaşandı.
BlockFi ve Genesis’in geleceği ise sektörün sağlığı açısından önemli bir durum olarak görülüyor. FTX çöküşünün sektöre yayılıp yayılmayacağını göstermesi açısından dev kripto şirketleri yakından takip ediliyor.

BlocFi iflas başvurusu hazırlığında

Kripto para piyasasında FTX’in iflasıyla başlayan çalkantı hız kesmeden devam ediyor. Kripto para alım-satımı yanında faizli mevduat ve kredi hizmetleri de sunan BlocFi iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Wall Street Journal’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre ABD merkezli BlockFi çalışanlarını işten çıkarmak ve yasal iflas başvurusunda bulunmak için gerekli planları hazırladı.

Platform geçtiğimiz hafta FTX’te yaşananların ardından platform üzerindeki işlemleri kısıtlamış ve müşterilerin para çekimlerini askıya aldı. İflas eden FTX, geçtiğimiz haftalarda likidite sıkışıklığı yaşayan BlockFi’ye 400 milyon dolar likidite sağlamıştı.

Genesis sallantıda

Genesis ise FTX’in çöküşünün ardından “anormal para çekme talepleri” olarak tanımladığı taleplerle karşılaştıktan sonra borç verme alanında ödemeleri ve yeni kredi oluşturma işlemlerini askıya alacağını açıkladı.

Para çekme talepleri, firmanın borç verme kolu olan Genesis Global Capital’deki mevcut likiditeyi aşarken, Genesis’in yeni finansman sağlamak da dahil olmak üzere olası tüm seçenekleri araştırmak için danışmanlar tuttuğunu ve kredi verme işi için bir plan sunacağı belirtildi.
Konu ile ilgili dün Twitter’dan duyuru yapan şirket, “FTX haberlerinin etkisiyle geçtiğimiz haftanın ne kadar zorlu geçtiğinin farkındayız. Genesis’te tamamen müşterilerimize hizmet etmek ve bu zorlu pazar ortamında gezinmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya odaklandık” dedi.

MASAK, FTX ile ilgili inceleme başlattı

 

Ünlü hedge fonu sermayeyi FTX’e kaptırdı

 

Ünlü milyarderden FTX yorumu: Açgözlülükten battı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)