BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivFT: Nissan yöneticileri Renault ile ayrılmayı planlıyor----

FT: Nissan yöneticileri Renault ile ayrılmayı planlıyor

FT: Nissan yöneticileri Renault ile ayrılmayı planlıyor
13 Ocak 2020 - 09:34 www.finansgundem.com

Financial Times'da yer alan habere göre, Nissan, Renault ile potansiyel bir ayrılığı hızlandırmayı planlıyor

Financial Times’ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Nissan Motor Co. yöneticileri Carlos Ghosn’un Japonya’dan kaçışının ardından Renault SA. ile potansiyel bir ayrılığı hızlandırmayı planlıyorlar.

Financial Times’ın haberine göre, mühendislik ve imalat kısımlarının tamamını kapsayan potansiyel ayrılık için yapılan ön görüşmeler Nissan’ın yönetim kurulunda yapılacak değişiklikleri de kapsıyor.

Renault ve Nissan konuya ilişkin yorum yapmadı

Gazetede önümüzdeki haftalarda ittifak için birkaç ortak projeyi açıklayacak olan Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean Dominique Senard’ın geçen sene Carlos Ghosn’un yerine göreve başladığında, ortaklık konusunda şüpheleri olduğu bildirildi.

Nissan yönetimine yakın bir kaynak Nissan’ın yeni göreve gelen CEO’su Makoto Uchida’nın bu yeni projeler üzerine Senard ile yakın çalışma halinde olduğunu belirtti, ayrıca kaynaklar Ghosn döneminde de bazı mühendislerin imalat ve mühensilik kombinasyonunun destekcisi olmadıklarını bildirdi.

Gazetenin haberinde, tamamen bir ayrılmanın söz konusu olduğu durumda, iki araba üreticisinin de yeni partner arayışına girebileceği bildirildi.

Finansal suçlardan dolayı Japonya mahkemesinde yargılanan Renault SA ve Nissan Motor Co CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn ev hapsinde tutulduğu Japonya’yı terk ederek Lübnan'a kaçmış ve Japonya’nın adalet sistemini  ‘hileli’ olarak nitelemişti.

(Bloomberg HT)

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)