BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFSM, 508 milyon TL'ye bakıma giriyor: 900 gün sürecek----

FSM, 508 milyon TL'ye bakıma giriyor: 900 gün sürecek

FSM, 508 milyon TL'ye bakıma giriyor: 900 gün sürecek
25 Ağustos 2021 - 14:35 www.finansgundem.com

2013'te ciddi hasar gören ve ağır bakım geçiren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün tüm askı halatları değişecek. İhalesi 508.3 milyon liraya Makyol ve Japon IHI'ya verildi. 900 gün sürecek inşaat resmen başladı.

Avrupa’yı Asya’ya bağlayan İstanbul Boğazı’ndaki üç köprüden ikincisi olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü büyük bakıma hazırlanıyor.

Köprünün ana gövdesini tutan asma kabloları değişecek. Ayrıca köprünün döşenen malzemelerinin bakımları, asfalt, teknik alanların yenilenmesi, trabzan ve korkulukların onarımı da proje kapsamında yapılacak.

Bu çerçevede hazırlanan "FSM Köprüsü Askı Halatlarının Değiştirilmesi Boğaz Köprülerinin Eksik Kalan İşlerinin tamamlanması Yapım İşi” başlıklı ihale 6 Temmuz’da yapıldı.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, davet usulüyle yapılan ihale de yaklaşık maliyet 552 milyon 574 bin lira olarak belirlendi. İhale 508 milyon 312 bin liraya Japon IHI Infrastructure ile Makyol İş Ortaklığı’na verildi.

6 Ağustos günü imzalanan sözleşmeye göre projenin süresi dört gün önce başladı. 

900 gün sürecek iş 7 Şubat 2024’te tamamlanacak.

Japon firma, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, FSM Köprüsünün Japon resmi kalkınma yardımı (ODA) kredisi ile tamamlandığı ve 33’üncü yılına girdiği hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

2013 yılında gerçekleştirilen, “Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin Büyük Onarım ve Yapısal Güçlendirilmesi İnşaat İşleri” sırasında FSM’de hasarlı askı kablolarının tespit edildi ve ciddi hasar gören kabloların bir kısmı acil olarak değiştirildi. Bu tespitin ardından köprünün tüm askı kablolarının genel denetimi yapıldı. Sonuç olarak Karayolları Genel Müdürlüğü köprünün tüm askı kabloları için askı kablo değişiminin gerekli olduğunu anladı ve projeyi gerçekleştirmeye karar verdi.

İSTANBULLULARIN HAYATINI NE KADAR ETKİLEYECEK?

Sözleşmeye göre resmen başlayan inşaatla ilgili henüz Karayolları Genel Müdürlüğü veya başka bir makamdan resmi açıklama yapılmadı. Yaklaşık 3 yıl sürecek inşaatın İstanbulluların hayatına ne kadar etki edeceği merak ediliyor.

2019'DA DA BAKIMA GİRMİŞTİ

İstanbul’da Haziran 2019'da 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerinde bakım ve onarım çalışmaları başlamıştı. FSM’deki bakım çalışmasında şerit sayısı 2’si gidiş, 2’si geliş olmak üzere 4’e düşürülmüştü ve İstanbul'lulara yoğun bir trafik yaşatmıştı. Çalışmaların 52 gün sürmesi planlanmış yaklaşık 1 ay sonra tamamlanmıştı.

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ 

Açılışı 3 Temmuz 1988'de yapılan asma köprünün, uzunluğu 1510 metre, genişliği 39.4 metre olup, geliş gidiş 4'er şerit karayolu bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Edirne-Ankara arasındaki Trans European Motorway (TEM)'in bir parçasıdır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferit can26 Ağustos 2021 10:18

    yine birileri zngin edilecek yine para kazanmyan yolların parasını bize itekleyecekler ve bunun sürecinde eziyetin faturası 900 gün boyunca halka ödenecek.Vallahi Helal olsun Yaparsa AKP Yapar gerisi bakar.