BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız vekilden "sadece başörtülüler hedef alınıyor" tepkisi----

Fransız vekilden "sadece başörtülüler hedef alınıyor" tepkisi

Fransız vekilden sadece başörtülüler hedef alınıyor tepkisi
30 Haziran 2021 - 17:32 www.finansgundem.com

Fransız milletvekili Annie Chapelier, Ulusal Mecliste "ayrılıkçı" olarak bilinen yasa tasarısı görüşmelerinde, "(Fransa'da) niye başörtülü kadınları hedef alıyoruz da başka şeyleri almıyoruz." ifadesini kullandı.

İktidar ortağı MoDem, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel tarafından önce "İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele" olarak duyurulan, tepkiler üzerine adı "Cumhuriyet Yasalarına Saygıyı Güçlendiren Prensipler" olarak değiştirilen yasa tasarısına, "sandık görevlilerinin dini sembol takmasının yasaklanması" maddesinin eklenmesini teklif etti.

Söz konusu madde, Mecliste tartışmalara neden oldu.

Teklife dair tartışmalarda söz alan Birlikte Hareket (Agir Ensemble) grubu üyesi milletvekili Annie Chapelier, seçmenlerin sadece yüzde 25’inin sandığa gittiğini ve bazı oy merkezlerinin çaresizce sandık görevlisi aradığını hatırlattı.

"Kippa giyen erkeklere bir şey denmiyordu"

Chapelier, hükümetin, vatandaşlık görevini yapan kişilerin sandık görevlisi olmasını yasaklamak üzerine teoriler geliştirildiğini belirterek, "Gerçekten anlamıyorum, (Fransa'da) niye başörtülü kadınları hedef alıyoruz da başka şeyleri almıyoruz. Sandıklarda başörtülü kadınlara müdahale edilmeden önce kippa giyen erkeklere bir şey denmiyordu." dedi.

Sandık görevlisi olmanın, vatandaşlık gibi herkese eşit derecede açık olması gerektiğini kaydeden Chapelier, “Kabul etmek istemediğiniz başörtülü kadınları hedef almak ve itham etmek için yalandan bahaneler bulmayın." diye konuştu.

Ukrayna'dan Rusya'ya mesaj

 

Miloşeviç'in danışmanlarına 12'şer yıl hapis cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)