BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız üst düzey askerler: Türklerin yanında savaşırız----

Fransız üst düzey askerler: Türklerin yanında savaşırız

Fransız üst düzey askerler: Türklerin yanında savaşırız
20 Aralık 2021 - 13:16 www.finansgundem.com

IFRI, halen görevde veya yeni emekli üst düzey Fransız ordu mensuplarının genel olarak Türk meslektaşlarına bakışı ile Ankara'nın Doğu Akdeniz politikalarının nasıl görüldüğü üzerine 40 sayfalık bir rapor hazırladı.

Euronews Türkçe'nin aktardığına göre raporda, bu yılın mart ve eylül aylarında Fransız komutanların yanı sıra Fransız Savunma Bakanlığı'ndan sivil memurlarla yapılan röportajlar derlendi. Raporda Fransız askerlerin Türk ordusuna bakışının, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından değiştiği belirtiliyor.

YÜKSEK ORGANİZE, YETENEKLİ PERSONEL...

Raporda görüşü alınan donanma görevlilerinin tamamı, Türk donanmasına malzeme ve yetenek açısında operasyonel anlamda saygı duyduklarını söylerken, Türk donanmasının, 'yüksek organize, yetenekli personel, profesyonel, deneyimli, kararlı ve güvenilir' karakteristik özellikleri olduğuna dikkat çekti.

'ONLAR BİZİM GİBİLER'

Bu özellikleri ile Türk donanmasını Fransız muadiline benzeten üst düzey yetkililer, iki tarafın gayet iyi anlaştığını belirtirken, yeni emekli olan üst düzey bir asker, "Onlar bizim gibiler. Bizim silah arkadaşlarımız" dedi.

"TÜRKLERİN YANINDA SAVAŞA GİRECEK OLSAYDIK..."

Raporda "2 numaralı yetkili" olarak anılan Fransız asker de, "Eğer biz Fransız donanması olarak Türklerin yanında savaşa girecek olsaydık, ikinci kez düşünmezdik. Dürüst olmak gerekirse, bazı etkili Avrupalı ortaklarımız için aynı şeyi söyleyebileceğimden emin değilim” dedi.

FRANSA 7. SIRADA

Fransa, ABD merkezli Global Firepower'ın 2021 yılına ait askeri güç sıralamasında 7. sırada yer aldı.

Fransa, İngiltere'yi şikayete hazırlanıyor

 

Fransa'nın kamu borcu salgının etkisiyle 2,8 trilyon euroyu aştı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turk20 Aralık 2021 20:44

    Fransiz askerlerinin ne dusundugunden ziyade, Macronun ne dusundugu daha onemli degil mi? Macronda bir savasa girecek olsa Turkiyenin karsisinda yer almak icin 2. kez dusunmez di herhalde degil mi?