BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız Total hakkında suç duyurusu: Skandal savaş suçu iddiaları!----

Fransız Total hakkında suç duyurusu: Skandal savaş suçu iddiaları!

Fransız Total hakkında suç duyurusu: Skandal savaş suçu iddiaları!
14 Ekim 2022 - 10:00 www.finansgundem.com

Fransa’da iki dernek, savaş suçlarına ortak olduğu iddiasıyla TotalEnergies şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fransız Darwin Climax Coalition ve Ukrayna menşeli Razom We Stand dernekleri, ulusal terörle mücadele savcılığına yaptıkları başvuruda TotalEnergies’i Ukrayna’da savaş suçlarına ortak olmakla suçladı. İddiayı 'çirkin ve karalayıcı' olarak niteleyen TotalEnergies suçlamayı reddetti.

Şikayet dosyasında “TotalEnergies’in Rusya’da bulunan bir petrol yatağından petrol çıkarmaya devam ederek Ukrayna’yı bombalayan Rus savaş uçaklarında kullanılan yakıtın üretilmesine izin verdiği” öne sürüldü.

Şikayet bildirisinde Ukrayna'da 600 kişinin öldüğü bildirilen tiyatro bombalanmasında kullanılan uçaklarda bu şirket tarafından üretilen yakıtın kullanıldığı iddia edildi. Mariupol kentinde Rus uçakları bir tiyatro binasını hedef alarak çok sayıda sivili öldürmüştü. 

Fransız basını, ağustosta sivil toplum kuruluşu Global Witness'ın soruşturma ve araştırmalarına dayandırarak Rus uçaklarının Ukrayna savaşında istimal ettiği üslere sağlanan jet yakıtının, TotalEnergies'in yüzde 49'una, Rus şirketi Novatek'in de yüzde 51'ine sahip olduğu, Sibirya’daki Termokarst petrol yatağından Terneftegaz tarafından üretildiğini yazmıştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açması sonrası TotalEnergies, Rusya'daki projelerini kademeli askıya alacaklarını, 2022'nin sonuna kadar ülkeden tamamen çekileceklerini açıklamıştı.

Fransa'da benzin kuyrukları

 

Fransa'da akaryakıt krizi! Kısıtlamalar arttı

 

Fransa'da akaryakıt krizi çiftçileri zora soktu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)