BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız polisine ırkçı muamele talimatı----

Fransız polisine ırkçı muamele talimatı

Fransız polisine ırkçı muamele talimatı
15 Nisan 2019 - 03:54 www.finansgundem.com

Fransa Ombudsmanı Toubon'un Paris Savcılığına ilettiği raporda Paris polisine siyahiler ve Afrikalılara kimlik kontrolü yapmaları ve evsizlerin bulunduğu yerin tahliyesiyle ilgili ırkçı davranışlarda bulunma talimatlar verildiği iddia edildi

Fransa'nın başkenti Paris'te polise siyahiler, Afrikalılar ve evsizlere 'ırkçı muamelelerde bulunma' talimatı verildiği öne sürüldü.

Fransa'nın Nice kentindeki Sarı Yelekler yürüyüşüne polis saldırısı sırasında yere düşen 73 yaşındaki Genevieve Legay'ın burnu ve başından kanlar boşaldı. Ağır durumuna rağmen bilinci açık şekilde hastaneye nakledildi.

Haftalık yayımlanan Le Journal du Dimanche gazetesinin haberinde, Fransa Ombudsmanı Jacques Toubon'un Paris Savcılığına ilettiği raporda Paris polisine başkentin belirli bölgelerinde siyahiler ve Afrikalılara kimlik kontrolü yapmaları ve evsizlerin bulunduğu yerin tahliyesiyle ilgili ırkçı davranışlarda bulunmaları yönünde talimatlar verildiği iddiası yer aldı.

Polise söz konusu talimatların 2012-2018 yıllarında verildiği öne sürüldü.

Toubon'un, Sağlık Bakanı Agnes Buzyn ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'ya da gönderdiği raporda, polislerin bu talimatları yerine getirerek yasa dışı davranışlarda bulunduğu ve bu konuda dönemin Paris Emniyet Müdürü'nün sorumluluğunun olabileceğini belirttiği iddia edildi.

Jacques Toubon'un, İçişleri Bakanlığından konuyla ilgili soruşturma başlatmasını talep ettiği bildirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)