BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız ordusu kaykayla uçacak----

Fransız ordusu kaykayla uçacak

Fransız ordusu kaykayla uçacak
19 Temmuz 2019 - 09:27 www.finansgundem.com

Ünlü girişimci Franky Zapata’nın Fransa’da Bastille Günü’nde elinde tüfekle Flyboard üzerinde yaptığı gösteri dünya çapında yankı uyandırdı. Uçan kaykayın yakın gelecekte Fransız ordusu tarafından kullanılması bekleniyor.

Fransa’da 14 Temmuz’da kutlanan Bastille Günü’nde Franky Zapata’nın uçan kaykayı üzerinde elinde tüfekle yaptığı gösteri büyük alkış aldı.

Protokolde Macron, Merkel ve birçok Avrupalı siyasetçiyi de selamlayan Zapata, beş jet motoruyla 2 bin metre yüksekliğe ve 200 kilometre hıza ulaşan uçan kaykay ‘Flyboard’ı CNN International’a anlattı.

Uçmanın çocukluk hayali olduğunu söyleyen Zapata, “Bu, kuş olmak gibi ama yine de çok zor. Rüzgâra karşı ayaklarımla mücadele etmek zorundayım, bu da çok acı verici. Göründüğü kadar huzur dolu değil” dedi. Aynı zamanda eski bir jet-ski şampiyonu olan 40 yaşındaki girişimci, Fransız ordusuna büyük katkı sağladığı gerekçesiyle 1.3 milyon Euro (8.3 milyon TL) para ödülüne layık görülmüştü.

Zapata’nın gösteriye elinde tüfekle çıkması, uçan kaykayın ordu tarafından gelecekte kullanılacağı şeklinde yorumlanıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)