BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız ilaç devinden umut veren açıklama----

Fransız ilaç devinden umut veren açıklama

Fransız ilaç devinden umut veren açıklama
18 Mart 2020 - 11:40 www.finansgundem.com

Fransız Sanofi sıtmayla mücadele için kullanılan Plaquenil ilacıyla korona virüse yakalanan 300 bine yakın hastanın tedavi edilebileceğini ve bu konuda yapılan denemelerin oldukça “umut vaat edici” olduğunu açıkladı

İlaç devi Sanofi, sıtma tedavisinde kullanılan milyonlarca dozun bu virüs ile başa çıkabilmek için Fransız yetkililere tedarik edilebileceği vaadinde bulundu.

Sanofi'den Fransız Haber Ajansına (AFP) yapılan açıklamada, sıtma ilacıyla korana virüslü hastaları tedavi etme konusunda “cesaret verici“ sonuçlar elde edildiğini bildirildi.

Açıklamada, şirketin Fransız yetkililerle, ilacın etkisini teyit etmek için yapılacak çalışmalarda işbirliğine gitmeye hazır olduğu belirtildi.

Hükümet ilacın denenmesine sıcak bakıyor

Marsilya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Profesör Didier Raoult, son yıllarda bağışıklık sistemi dışında bacak, romatizma ve eklem ağrılarında da kullanılan Plaquenil ilacının, korona virüse iyi gelebileceğini söyledi.

Raoult, tedavi ettiği korona virüs taşıyan 24 hastanın dörtte üçünde virüsün Plaquenil ilacı almaya başladıktan 6 gün sonra kaybolduğunu söyledi.

Fransa’da Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye ilacın klinik denemelerinin “umut vaat edici” olduğunu belirterek, ilacın bir çok hastada deneneceğini söyledi.

Fransız Sağlık Bakanı Olivier Véran ise bu ilacın verdiği sonuçlarının farkında olduğunu ve daha çok hastada denenmesi konusunda yetkililere gerekli izni verdiğini söyledi.

Prens Harry’de korona virüs şüphesi

IMF, Venezüella'nın kredi talebini reddetti

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)