BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız enerji şirketi EDF 5 milyar euro kaybedebilir----

Fransız enerji şirketi EDF 5 milyar euro kaybedebilir

Fransız enerji şirketi EDF 5 milyar euro kaybedebilir
25 Kasım 2022 - 09:24 www.finansgundem.com

Fransa'da enerji grubu EDF, aşırı kâr vergisi nedeniyle 5 milyar euro kaybedebilir

Avrupa'nın mevcut enerji krizi sırasında Fransa'nın enerji şirketlerinin kârlarına yönelik planlı aşır kâr vergisi, borç yükü altındaki nükleer dev EDF'ye gelecek yıl yaklaşık 5 milyar euroya mâl olacak.

Les Echos gazetesinin bildirdiğine göre, parlamentonun şu anda müzakere etmekte olduğu 2023 mali yasa tasarısının bir parçası olan verginin açık ara en büyük etkisi EDF'de hissedilecek.

Fransa'nın nükleer santrallerinin ve birçok yenilenebilir enerji santralinin işletmecisi olan EDF, yorum yapmaktan kaçındı.

Fransız hükümeti, nükleer ve yenilenebilir enerji üretimi için megavat saat (MWh) başına 100 euroluk vergiyi tetiklemeyi planlıyor.

Enflasyonla mücadele eden hane halkı ve işletmelere yönelik yardımı finanse etmek için yüksek elektrik fiyatlarından elde edilen kârı sınırlamayı amaçlayan hareket, bu yıl üzerinde anlaşmaya varılan daha geniş bir Avrupa Birliği politikasının bir parçası olarak uygulanacak.

Ancak AB fiyat sınırı konsensüsü 180 euro/MWh olarak belirlenirken, Paris hangi piyasa fiyatlarının haksız olduğunu belirleyen çıtayı neredeyse yarıya indirmeyi planlıyor.

Hareket, bu yıl nükleer reaktörlerindeki sorunlarla bağlantılı çeşitli kâr uyarılarının ardından tamamen kamulaştırılma sürecinde olan EDF'nin finansmanını daha da zorlayacak.

Fransız elektrik şirketi EDF, Çek şirkete satılıyor

 

Fransız enerji şirketi EDF, 5,3 milyar euro zarar açıkladı

 

Fransa'nın EDF' yi kamulaştırma maliyeti 9,7 milyar euro

 

Fransa'dan EDF'ye 2 milyar eurodan fazla destek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)