BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız bankası BNP’nin adı Epstein davasına karıştı----

Fransız bankası BNP’nin adı Epstein davasına karıştı

Fransız bankası BNP’nin adı Epstein davasına karıştı
07 Ekim 2020 - 18:16 www.finansgundem.com

Fransız bankası BNP’den Jeffrey Epstein’ın servetiyle ilgili bilgi istendi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Virgin Islands’ın Başsavcısı, vefat eden finansçı Jeffrey Epstein’ın cinsel istismar yoluyla mağdur ettiği kişiler için parasının yerini bulmak ve geri almak için yürüttüğü soruşturmanın bir parçası olarak Fransız bankası BNP Paribas’tan da Eptstein’ın servetiyle ilgili bilgi talebinde bulundu.

Avukat Denise George, Paris merkezli bankanın New York ofisine mahkeme celbi göndererek, “doküman ve bilgi” istedi. Bu bilgiler avukatın Epstein’ın mal varlığı ve bağlantılı altı şirket için Ocak ayında açtığı bir dava dahilinde istendi.

Manhattan’daki hapishane hücresinde ölü bulunan Epstein, kadın kaçakçılığıyla ilgili suçlamalardan hakim karşısına çıkacağı günü bekliyordu. Epstein’in ABD sınırları içerisinde, istismar ettiği kişileri götürdüğü bir adası vardı.

George’un açtığı dava, üzerinde bulunduğu toprakların şantaj yasasını delme suçlamalarını içeriyor ve Epstein’ın özel adasının, istismar mağdurlarının zararlarına karşı bir tazminat olarak ödenmesini talep ediyor.

BNP Paribas sözcüsü ilk aşamada, telefonlara cevap vermedi ve George’un yorum taleplerine e-mail yoluyla da dönüş yapmadı.

Temmuz ayında, George’un ofisi, Wells Fargo ve Citigroup da dahil olmak üzere birkaç ABD merkezli finansal şirketine bilgi vermeleri için hukuki çağrıda bulundu. Diğer kurumlar arasında İsrail bankası Leumi de vardı. Bilgi talebinin amacı Epstein’ın parasını bulabilmekti.

Avukat aynı zamanda, serbest fon milyarderi Glenn Dubin ve eşi Eva Anderson Dubin ve özel sermaye şirketi Apollo Global Management’ın milyarder başkanı Leon Black’ten de Epstein’la olan ilişkileri konusunda bilgi talebinde bulundu.

Dubin çiftinin temsilcisi daha önce yaptığı açıklamada çiftin “Jeffrey Epstein’in ağza alınmayacak eylemlerinden dehşet duyduklarını ve bundan tamamen habersiz olduklarını söyledi. Aynı şekilde Black de, Epstein’ın işlediği suçlarla ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını ve “derin bir huzursuzluk” hissettiğini söyledi.

Adadaki yetkililer de Ghislaine Maxwell’in bu kadın ticaretine dahil olup olmadığına yönelik bir adli soruşturma yürüttüklerine dair açıklamada bulundu.

BNP Paribas hakkında soruşturma başlatıldı

Watchstone, KPMG davasında Mishcon de Reya’yı vurdu

New York'ta taciz davaları kiliseyi iflas ettirdi!

Bill Clinton'ın, Epstein'ın uçağındaki masaj fotoğrafları ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)