BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFransız bankacılık devi Türkiye’den çıkıyor----

Fransız bankacılık devi Türkiye’den çıkıyor

Fransız bankacılık devi Türkiye’den çıkıyor
26 Temmuz 2013 - 01:58 www.finansgundem.com

Fransız Societe Generale’in Türkiye’deki şubelerini ve bireysel bankacılık operasyonlarını satmak için Hüsnü Özyeğin ile görüştüğü söyleniyor

Profesyonellikten gelerek iki sandalye bir masa ile kurduğu Finansbank’ı 2006’da Yunanlılara 2.7 milyar dolara satan Hüsnü Özyeğin, sektörde yeniden iddiasını koymaya hazırlanıyor. Türkiye’de 16 şube ile faaliyet gösteren Fransız Bankası Societe Generale’ı yakın takibe alan Özyeğin’in, bankanın şubeleri ve bireysel bankacılık faaliyetlerini almak için yürüttüğü görüşmelerde sona yaklaştığı konuşuluyor. Milliyet'in haberine göre bankacılık kulislerinde bugünlerde ana gündem Özyeğin ve Societe Generale...
Finans çevrelerinden edinilen bilgilere göre bireysel bankacılık bölümünü satışa çıkaran Fransız bankasının bir iki taliple daha görüşüyor. En istekli talip ise şapkadan tavşan çıkaran yerli para sihirbazı Hüsnü Özyeğin'miş.
Bu tür görüşmelerde her zaman olduğu gibi son anda bir pürüz çıkmaz ise Fiba Grubu’nun Başkanı Özyeğin’in, şirket portföyüne Societe Generale’in şubeleri ve bireysel bankacılık operasyonlarını katmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Çalışanlar da geçecek...
Aldığı şirketlerde genelde eleman çıkarımına gitmeyen Özyeğin’in şubeleri çalışan personelle birlikte devralacağı iddia ediliyor. Haziran 2013 verilerine göre Societe Generale’nin 282 çalışanı bulunuyor. Merkezi Paris’te bulunan, Societe Generale hafızalarımızda el konulan Pamukbank ve İktisat Bankası’na talip olmasıyla yer alıyor.
Bugün ise şubeleri bir Türk bankası tarafından satın alınıyor. Societe Generale, Türkiye’deki faaliyetlerine ticari ve kurumsal bankacılık alanında devam edecek. Banka, 83 ülkede, 157 bin çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Tüketici finansmanında ise 27 ülkede, 23 bin çalışanıyla 35 yılı aşan tecrübeye sahip.
‘KrediVer’ler banka şubesi olacak
Hüsnü Özyeğin’in, 2010 yılının son günlerinde Fiba Grup bünyesine kattığı Fibabanka’yı büyütmek istediği biliniyor. Bu amaçla adeta Finansbank’ın ilk dönemlerinde olduğu gibi Anadolu’da şirket ziyaretleri yapıyor, sahada çalışıyor. Bu çalışma ve 40 yıllık deneyimin meyveleri sonucunu vermiş, 2010’da aldığı Fibabanka’nın kârı geçen yıl rekor bir artışla yüzde 781 oranında büyümüştü. Societe Generale tam da bu motivasyona denk düşüyor. Türkiye’de 1989’dan beri faaliyet gösteren Societe Generale, bireysel bankacılıkta “KrediVer” şubeleri üzerinden faaliyet gösteriyor. Alım sonrası bu noktaların banka şubesi olması planlanıyor.
Hedefi 100 şubeye ulaşmak
Hüsnü Özyeğin, 1987 yılında Yapı ve Kredi Bankası’ndan ayrılarak kendi bankası Finansbank’ı kurdu. Finansbank’ı 2006 yılında Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece’e 2.7 milyar dolara sattı. 2010’un son günlerinde, Türk bankacılık sektörüne geri döndü. Özyeğin, yurtdışında faaliyet gösteren bankası Credit Europe Bank ile Portekizli Millenium Bank’ın Türkiye’deki birimini satın aldı. Yabancılardan aldığı Millennium Bank’ın yüzde 95 hissesine 85 milyon dolar ödedi. Fiba Grubu’na geçmeden önce zarar eden Fibabanka’yı hızla kâr eden bir bankaya çeviren Özyeğin, bankasında bir yıl içinde 100 şubeye ulaşmayı hedefliyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Lale26 Temmuz 2013 09:40

    Hüsnü Özyeğin bankalarının kar oranını yükselten bir yöneticidir. Fransızlardan Societe Generale alarak başarısını göstermeye devam edecek.