BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransız Bakan, yasa dışı menfaat sağlamaktan yargılanacak----

Fransız Bakan, yasa dışı menfaat sağlamaktan yargılanacak

Fransız Bakan, yasa dışı menfaat sağlamaktan yargılanacak
03 Ekim 2022 - 12:57 www.finansgundem.com

Fransa'da Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, yasa dışı menfaat sağlamaktan Cumhuriyet Adalet Mahkemesi (CJR) tarafından yargılanacak.

CJR'nin soruşturma komitesi, Fransız Bakan Eric Dupond-Moretti'nin yasa dışı menfaat sağlama suçundan yargılanmasına karar verdi. İlk defa görevi başındaki bir bakan için böyle bir karar alındı.

Dupond-Moretti'nin avukatları, Komitenin kararının temyize taşınacağını açıkladı.

Ne olmuştu?

Yolsuzlukla Mücadele Derneği (Anticor) ve 3 hakim sendikası, Dupond-Moretti'yi avukat olduğu dönemde kendini ya da müvekkillerini ilgilendiren davalara bakan hakimleri cezalandırmak için bakan olarak ayrıcalıklarını kullanmakla suçlayarak bakanları yargılama yetkisine sahip CJR'ye şikayet etmişti. CJR'nin soruşturma komitesi, şikayeti haklı bularak Bakan Dupond-Moretti hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

Telekulak davası

Dupond-Moretti, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de dahil olduğu "telekulak davası" ön soruşturmalarında görev alan 3 hakime karşı idari takip başlatmıştı.

Adalet Bakanı, Monaco'da sorgu hakimi olarak görev yaparken baskı gördüğünden şikayetçi olan Hakim Edouard Levrault hakkında idari soruşturma açmakla da itham edilmişti. "Telekulak davası" soruşturmaları sırasında Dupond-Moretti dahil birçok avukatın telefon faturaları incelenmişti.

Bakan olmadan önce Hakim Levrault’un suçladığı polislerden birinin avukatlığını yapan Moretti, hakimin yöntemlerini eleştirmişti.

Fransa'da kuş gribi alarmı

 

Fransa'dan enerji tasarrufu için bir öneri daha geldi!

 

Fransa'da enflasyon geriledi

 

Fransa'da elektrik tüketimini azaltanlar ödüllendirilecek

 

Fransa'da grev

 

Fransa'da Cumhurbaşkanı adayına yolsuzluk soruşturması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)