BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatFransız AXA virüsün yaralarını 1 milyarla saracak----

Fransız AXA virüsün yaralarını 1 milyarla saracak

Fransız AXA virüsün yaralarını 1 milyarla saracak
06 Kasım 2020 - 12:21 www.finansgundem.com

AXA korona virüs krizinden yara alan kurumsal sigorta kolu AXA XL’e 1 milyar euro sermaye aktarımı yapacağını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransız sigortacılık şirketi AXA salı günü yaptığı açıklamada kurumsal sigortacılık kolu olan AXA XL’e korona virüs sigorta taleplerinden ve doğal afetler sonucu oluşan maliyetlerden ötürü zarar gören sermaye pozisyonunu güçlendirmek için 1 milyar euro enjekte edeceğini açıkladı.

AXA’nın hamlesi şirketin dokuz aylık gelirlerinde %8’lik düşüş kaydedilmesi ve ikinci dalga korona virüs karantinalarının sigorta taleplerine sınırlı bir etki yaratacağının söylenmesinin ardından geldi.

Yılın ilk yarısında kayıp bildiren kurumsal odaklı sigorta şirketi XL Group, AXA’nın açıklamasına göre sigorta sözleşmelerinde %20 reasürans sözleşmelerinde %10 oranında fiyat yükseltti.

AXA Finans ve Mali İşler Direktörü Etienne Bouas-Laurent basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Emin olmak istiyoruz. Aktardığımız sermayenin büyüyecek yerde olmasını istiyoruz. Bu yıl Kovid kaynaklı kayıpların oluştuğu bir ortamda XL’in fırsatları değerlendirebilme yetisi oldukça önemli. Bu amaçla XL’in sermayesini artırmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Reuters’ın haberine göre sigorta şirketlerinin Avrupa Birliği kurallarına göre sermaye gücünü ölçen “likidite II oranı” (solvency II ratio) %180’le stabil kaldı. Şirketin gelirleri ocak-eylül ayları arasında 73,4 milyar euro düştü.

Allianz'ın karı arttı, geliri düştü

 

Dünyanın her yerinde geçerli tek banka hesabı

 

Fransa'da günlük vaka sayısı bir kez daha rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)