BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'ya göre Ukrayna'daki durum "soykırım" değil----

Fransa'ya göre Ukrayna'daki durum "soykırım" değil

Fransa'ya göre Ukrayna'daki durum soykırım değil
18 Nisan 2022 - 16:40 www.finansgundem.com

Fransa, uluslararası hukuk sürecinde kalabilmek adına Ukrayna'daki durumu "soykırım" olarak adlandırmıyor.


Fransa'nın Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune, uluslararası hukuk sürecinin içinde kalabilmek adına ülkesinin, Ukrayna'daki duruma ilişkin "soykırım" kelimesini kullanmadığını söyledi. Sud Radyo'ya konuşan Beaune, "Rusya'nın (Ukrayna'da) soykırım uygulamadığı (fikrini) savunuyor musunuz?" sorusunu, "Hayır, tam olarak böyle değil. Mesele, (Rusya'nın Ukrayna'da "soykırım") işlemediğini söylemek değil. Mesele şu ki; en korkunç durumlarda dahi kelimelerin belirli bir anlamı olması gerektiğini söylemek" diye cevapladı.

Beaune, Rusya'nın Ukrayna'da vahşet ve katliamlar gerçekleştirdiğinden kimsenin şüphesi olmadığını vurgulayarak, "soykırım", "savaş" ve "insanlığa karşı suçlar" kelimeleri kullanıldığında bunun uluslararası soruşturmalar ve uluslararası adalet tarafından desteklenmesi gerektiğine işaret etti.

Ukrayna'da savaş suçlarının işlendiğinin aşikar bir durum olduğunu, yine de bunların tespiti için Fransa'nın müfettiş gönderdiğini aktaran Beaune, Ukrayna'nın önce askeri ve insani yardımla desteklenmesi, ardından uluslararası adaletin ve zamanı gelince suçluların cezalandırılmasını ve soruşturmaların başlatılmasını beklemek gerektiğini vurguladı.

'Ukrayna'da olup bitenlerin vahşetinden kimsenin şüphesi yok'

Clement Beaune, "O zaman uluslararası adalet açısından soykırım kapsamına girecek daha ciddi bir şey olup olmadığını göreceğiz. Şu veya başka bir terimi kullanmak olayları hafife almak için değil, Ukrayna'da olup bitenlerin vahşetinden kimsenin şüphesi yok, (bu sadece), bu spesifik konuyla ilgili uluslararası hukuk sürecinin içinde kalmak için" diye konuştu.

Ne olmuştu?

Daha önce de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "soykırım" tanımını kullanarak, Ukrayna'ya yardım yapılmış olmadığını, bu tanımın siyasetçiler değil hukukçular tarafından yapılması gerektiğini belirtmişti. Macron, "(Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı) Soykırım ise bunu bu şekilde tanımlayan ülkelerin uluslararası anlaşmalar gereği müdahale etmesi ve savaşta taraf olması gerekiyor. Bunu istiyorlar mı? İnanmıyorum" demişti. Geçen hafta Fransa, Rusya'nın "savaş suçu" işlediğine ilişkin kanıt bulmaları için Ukrayna'ya adli tıp uzmanlarının da aralarında bulunduğu askeri ekip yollamıştı.

Fransa'da seçime bir hafta kala Le Pen'e şok suçlama

 

Fransa, büyükelçiliğini yeniden Kiev’e taşıdı

 

Fransa seçimlerinde Türklerin oyu hangi adaya gitti

 

Fransa’da yağ satışına kota

 

Le Pen kazanırsa, Fransa NATO'dan uzaklaşacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)