BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'ya ekonomi uyarısı----

Fransa'ya ekonomi uyarısı

Fransa'ya ekonomi uyarısı
14 Kasım 2013 - 11:40 www.finansgundem.com

Zengin ülkeler kulübü OECD, Fransız ekonomisinin, reform konusunda diğer Avrupa ekonomilerinin gerisinde kaldığına dikkat çekerek, uyardı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Fransız ekonomisinin reform konusunda diğer Avrupa ekonomilerinin gerisinde kaldığını ve rekabetliliğini korumak için geniş kapsamlı adımlar atmasının gerektiğini söyledi.
Financial Times gazetesinin "Zengin ülkeler kulübü" olarak nitelediği OECD'nin 87 sayfalık raporu, Fransa Devlet Başkanı François Hollande'ın Sosyal hükümetine, Avrupa'nın 2. büyük ekonomisini onarmak için yeterince çaba göstermediğine dair net bir mesaj gönderdi. rapor, Fransa'nın rekabet zayıflılığına ilişkin, uluslararası bir kurumdan gelen en geniş kapsamlı eleştirilerden biri olarak öne çıkıyor.
Paris'teki OCD, Fransa'nın 2008'de finansal krizin başlarından bu yana dış poziyonlarında hiçbir kaydadeğer ilerleme kaydetmediğini belirtti.
Raporda, geçtiğimiz yıllarda Avrupa ülkelerinin temel reformların benimsenmesi ve uygulanmasını hızlandırdığı, ancak bu düzenlemelerin Fransa'da gerçekleşmediğini söyledi.
OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, "Hükümetin yapım aşamasındaki çabalarını kapsamlı ve uyumlu bir strateji, üretkenliliği desteklemeye ve rekabetliliği korumaya yönelik temel reformlara dönüştürülmesi gerekiyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)