BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFransa'nın ünlü horozu öldü----

Fransa'nın ünlü horozu öldü

Fransa'nın ünlü horozu öldü
19 Haziran 2020 - 06:14 www.finansgundem.com

Fransa'da komşular tarafından erken öttüğü gerekçesiyle dava edilen ve mahkemede aklanmasının ardından ünlenen Fransız horoz Maurice 6 yaşında hayatını kaybetti


Fransa'da semt sakinlerinin sabah çok erken saatlerde öttüğü gerekçesiyle dava ettiği Maurice adlı horozun hayatını kaybettiği bildirildi.

Birkaç yıl önce Oléron'da 'gürültü kirliliği' gerekçesiyle komşuları tarafından mahkemeye verilen 'Fransa'nın en ünlü horozu' Maurice, 6 yaşında hayatını kaybetti.

BBC'de yer alan habere göre Maurice'in sahibi Corinne Fesseau, horozun mayıs ayında öldüğünü ancak haberi vermek için karantina günlerinin bitmesini beklediğini ifade etti.

France Bleu radyosuna konuşan Fesseau, "Karantinayla birlikte kendime, insanların zaten yeteri kadar endişelenecek şeyi olduğunu söyledim" dedi.

Fesseau, "Yeni bir horoz aldık ve ona Maurice adını verdik, o da şarkı söylüyor. Ama o asla bizim Maurice'imiz olmayacak" ifadelerini kullandı.

Komşuları tarafından mahkemeye veilen Maurice'in davası geçen yıl görülmüş, mahkeme davayı reddederek horozun sabahları tüm semte yeni bir günün başladığını duyurmasına izin vermişti.

Bölgede yaşayan yaşlı sakinler, Maurice'in 'gürültüsüne' son vermek için 2017 yılınn ilkbaharında harekete geçmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)