BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFransa’nın finans kuruluşu Natixis’i satın alıyor----

Fransa’nın finans kuruluşu Natixis’i satın alıyor

Fransa’nın finans kuruluşu Natixis’i satın alıyor
10 Şubat 2021 - 13:54 www.finansgundem.com

Fransız finans kuruluşu BPCE başarısız varlık danışmanlığı girişimi ve şirket içi çekişmeler nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Natixis’in %30 hissesine resmen talip oldu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransız finans kuruluşu Groupe BPCE, yatırım bankası Natixis’te henüz sahibi olmadığı %30’luk hisseyi satın almak için resmen teklif gerçekleştirdi. Finans dünyasında uzun süredir konuşulan satın almayla ile yatırım bankacılığı şirketi daha geniş bir finans kuruluşu tarafından satın alınmış olacak.

Banka konuyla ilgili yaptığı açıklamada Natixis’in %29,3’lük hissesini hisse başına 4 euro olarak belirledikleri teklifle satın almak istediklerini doğruladı. Yine bir Fransız şirketi olan yatırım bankası Natixis 12 aylık zorlu dönem içerisinde liderlik değişiminde sorunlar yaşıyordu.

Financial News’in haberinde göre BPCE satın alım anlamasının bir parçası olarak yatırım bankacılığı, servet yönetimi ve varlık yönetimi birimlerinin birimlerini birleştirerek daha fazla müşteriye hizmet verecek bir “Küresel Finans Hizmetleri” yapısıyla değiştirmeyi teklif ediyor. BPCE ayrıca işlemleri kolaylaştırmak amacıyla destek işlevlerini birleştirmenin yolunu da arayacağını açıklamasına ekledi.

Natixis’in içerisinde bulunduğu zorlu süreci BPCE tarafından satın alınarak geride bırakmayı hedeflediği uzun süredir Finans dünyasında konuşuluyordu. Haziran ayında paylaşılan bir haberde bankanın muhtemel satın alımlarla ilgili pazarlık masasına oturduğu belirtilmişti.

Natixis Ocak ayında ayakta durmakta zorlanan varlık danışmanlığı firması H2O ile bağlantılarını koparmış ve Kasım ayında halihazırda hisselerinin %50’sinin satışının işaretini vermişti. H2O bir yıldan uzun bir süredir Natixis’in içinde bulunduğu sorunların göstergesi olmuştu. Haziran 2019’da banka iflas geçmişi olan Alman girişimdi Lars Windhorst ile bağlantılı bazı tahvil varlıklarından dolayı endişe edilmesi üzerine yatırımcılarına güvence vermek zorunda kalmıştı.

H2O’nun Allegro fonunun elinde tuttuğu bazı şirket tahvillerinin “uygunluğu ve likidite durumu konusundaki endişeler” nedeniyle notu Morningstar tarafından askıya alınmıştı. Daha sonrasında ise yatırımcıların çıkışlarını durdurmak amacıyla önemli miktarda özel ve derecelendirilmemiş tahvil boşaltılmış ve fon giriş ücretleri kaldırılmıştı.

2020'nin ilk yarısında firmanın özkaynak türevleri kolundaki bazı ciddi kayıpların yaşanmasıyla birlikte gelen sorunlar, Genel Müdür François Riahi'nin "stratejik farklılıklar" nedeniyle ayrılmasına yol açtı. Riahi’nin yerine ise Nicolas Namias getirildi.

Namias konuyla ilgili olarak, “Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde değer yaratma isteğiyle tekrar rayına oturan birçok stratejik ve operasyonel kararları uygulamaya koyduk. Mali ve mevzuat cephelerindeki mevcut ve öngörülebilir eğilimler tüm paydaşların yararına Groupe BPCE ve Natixis’in organizasyon yapısını yeniden gözden geçirmemize yol açmıştır” açıklamasında bulundu.

Bank Pozitif sonunda satıldı

 

Bankaların açıklanan 2020 yılı bilançoları

 

Banka hisselerini yükselten gelişme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)