BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa’dan Türkiye-Ermenistan "normalleşmesine" destek----

Fransa’dan Türkiye-Ermenistan "normalleşmesine" destek

Fransa’dan Türkiye-Ermenistan normalleşmesine destek
21 Aralık 2021 - 03:46 www.finansgundem.com

Fransa, Türkiye ve Ermenistan’ın, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için özel temsilciler atamasını desteklediğini açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türk ve Ermeni yetkililerinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için çalışmak üzere karşılıklı özel temsilciler atamalarını Fransa olarak memnuniyetle karşıladıkları belirtildi.

Açıklamada, Fransa’nın bu sürece tam destek verdiği vurgulanarak, iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin "Güney Kafkasya bölgesine daha fazla istikrar getirmeye ve bölgenin kalkınmasına sağlamaya yardımcı olmalıdır." ifadesine yer verildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tensipleriyle Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendirileceğini söylemişti.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vaan Unanyan, Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, Ermenistan ve Türkiye arasındaki diyalog süreci kapsamında özel temsilci olacak." ifadesini kullanmıştı.

İlk hamle Türkiye'den: Ermenistan'a özel temsilci atandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)