BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'dan kaya gazına dev yatırım----

Fransa'dan kaya gazına dev yatırım

Fransa'dan kaya gazına dev yatırım
14 Ocak 2014 - 11:50 www.finansgundem.com

Fransızın dev markası büyük yatırımla ilk etapta 21 milyon dolarlık yatırım yapılacak...

Fransız enerji şirketi Total'in, İngiltere'de kaya gazı arama faaliyetlerine ilk etapta en az 21 milyon dolar yatırım yapacağını açıklandı.

İngiliz enerji firması IGas Energy yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere'de Lincolnshire'de iki ayrı bölgede Total ile ortaklaşa gerçekleştirilecek kaya gazı arama çalışmalarından Total'in yaklaşık yüzde 40'lık bir kar payı alacağını belirtildi. İş birliğine ilişkin konuşan IGas Enerji CEO'su Andrew Austin, "Bugün varılan anlaşma Britanya'da kaya gazı keşfetme ve üretme konusunda ileriye doğru atılmış, bizim lisanslarımızdaki kazancımızı artıracak bir adımdır" dedi.

"DÖNÜM NOKTASI"

Kaya gazı endüstrisinin İngiliz ekonomisinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirten Austin, "Kaya gazının geliştirilmesi binlerce iş kaynağı yaratmakla birlikte, ülkeye ciddi bir vergi kazanımı sağlayacaktır. Bu şekilde ithal ettiğimiz gazı ve kömürü azaltabiliriz ve ülkenin ödemeler dengesine katkıda bulunabiliriz" şeklinde konuştu.
Total'in Kuzey Avrupa Başkan Yardımcısı Partice d Vivies ise anlaşmayı "dönüm noktası" olarak tanımlayarak, "Grubumuz halihazırda ABD, Arjantin, Çin, Avusturalya, Polonya ve Danimarka'da kaya gazı projelerinde çalışıyor. İngiltere'deki iş birliğimiz ile uzmanlığımızı daha da artıracağız" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)