BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan kanepe krizinde 'tuzak' suçlaması----

Fransa'dan kanepe krizinde 'tuzak' suçlaması

Fransa'dan kanepe krizinde 'tuzak' suçlaması
11 Nisan 2021 - 18:04 www.finansgundem.com

Fransa'nın Avrupa Bakanı Clement Beaune, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Ankara ziyareti sırasında yan tarafta bir kanepeye oturtularak "tuzak" kurulduğunu iddia etti.

Fransa Avrupa Bakanı Clement Beaune, Türkiye Cumhurbaşkanlığı'nın, oturma düzeninde von der Leyen'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile yan yana oturtmamasının "Türkiye'nin hakareti" olduğunu savundu.

"Türkiye kötü davrandı." ifadesini kullanan Fransız Bakan, suçun Avrupalılarda aranmaması gerektiğini belirterek, "Bize karşı kasten yapılmış bir Türk sorunu. Avrupalılar arasında suçu körüklememeliyiz." ifadelerini kullandı.

Avrupa başkentleri, Ankara'daki ziyaret sırasında von der Leyen'in bir kenarda oturtulması nedeniyle sadece Türkiye'ye değil aynı zamanda Brüksel'e de suçlama yöneltmişlerdi.

Ankara, protokol krizinde dahli olmadığını belirterek meselenin Konsey ile Komisyon arasındaki girift yapıdan kaynaklandığını dile getiriyor.

Avrupa Konsey Başkanı Charles Michel'in personeli salı günkü görüşme önce toplantı odasına erişimlerinin olmadığını iddia etmiş ancak aynı zamanda Konsey Başkanının uluslararası protokol kuralları uyarınca AB Komisyon Başkanının önünde geldiği hatırlatmasında bulunmuştu. Suçun Türkiye'de olduğu konusunda ısrar eden Fransız Bakan Clement Beaune ise, "Bu, onu kuran ve onun içine girenler arasında bir çeşit tuzaktı. Ben burada suçu, onu işleyene atarım." şeklinde konuştu.

Beaune, İtalya Başbakan Mario Dragi'nin koltuk krizi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'diktatör' sözüne atıfla, "Avrupalıları, Türklere karşı çok sağlam durmaya sevk etmesi gereken, demokrasiye saygısızlık ve Türkiye'deki otokrasiye sapmadan kaynaklanan gerçek bir sorun var." dedi.

Konuşmasının sonunda Avrupa Birliği'nin yapısına ilişkin de özeleştiride bulunan ve kurumların karmaşık yapısına değinen Beaune, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Avrupa'da yürütmenin gelecekte tek bir başkanlığı olsa daha iyi olur. Daha güçlü Avrupa kurumlarına ihtiyacımız var."

Avrupa’da kanepe krizi büyüyor

 

Meghan Markle cenaze törenine katılmayacak

 

Almanya Savunma Bakanı’ndan Rusya’ya çağrı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)