BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa’dan İngiltere’ye Omikron tedbirleri----

Fransa’dan İngiltere’ye Omikron tedbirleri

Fransa’dan İngiltere’ye Omikron tedbirleri
14 Aralık 2021 - 15:28 www.finansgundem.com

Fransa, Omikron mutasyonuna bağlı ilk can kaybının yaşandığı İngiltere’ye karşı yeni tedbirler almayı planlıyor.

Fransa Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal Covid-19'un yeni mutasyonu Omicron'un hızla yayıldığı İngiltere'den gelen yolcular için denetimleri sıklaştırmayı düşündüklerini açıkladı.

Attal daha bulaşıcı olan Omicron mutasyonuna bağlı bilinen ilk can kaybının yaşandığı İngiltere için yaptığı açıklamada, “İngiltere için şu an mevcut kural, Fransa'ya girişlerde son 48 saate ait negatif test göstermek. Fakat, her zaman çerçeveyi sıklaştırmanın yollarına bakıyoruz. Şu anda bunun için çalışıyoruz ve bence ilerleyen günlerde bir sonuca varmalıyız” dedi.

Attal, şu an Fransa'da Delta mutasyonu etkisiyle birlikte Covid-19'un 5. dalgasının yaşandığını ifade ederken, ülkede ilk olarak Güney Afrika, Botswana ve Hong Kong'da Kasım ayı sonlarında tespit edilen Omicron mutasyonuna bağlı 133 vakanın bulunduğunu da söyledi.

Yeni mutasyon tehdidine rağmen şimdilik herhangi bir önlem almayı düşünmediklerini belirten Attal, güçlendirici aşı dozunun Fransa hükümet stratejisinin anahtar parçası olduğunu ifade etti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dün ülkede Omicron mutasyonu nedeniyle en az 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve bunun dünyada Omicron'a bağlı bilinen ilk can kaybı olduğunu da belirtmişti.

Uzmanlar'dan 'Omikron' uyarısı: Baskın hale gelebilir!

 

İlk 500 Omikron vakası incelendi: Aşılar ne kadar korudu?

 

Asya borsalarında Çin'deki ilk Omikron vaka etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)