BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan İdlib bombardımanına kınama----

Fransa'dan İdlib bombardımanına kınama

Fransa'dan İdlib bombardımanına kınama
05 Ocak 2022 - 09:45 www.finansgundem.com

Fransa, Suriye rejimi ve müttefiği Rusya tarafından Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesine, özellikle sivil altyapıya yönelik saldırıların yeniden başlamasını kınayarak, gerginliği tırmandırmaya acil son verilmesi çağrısında bulundu.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Anne-Claire Legendre, dün düzenlediği basın toplantısında, “Suriye rejimi ve Rusya’nın sivil altyapıya yönelik devam eden saldırıları, uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlalidir. Fransa, İdlib’de acilen gerilimi düşürme ve uluslararası hukuka uygun olarak siviller ve insani yardım çalışanlarının korunması çağrısında bulunuyor” dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), dün Rus askeri uçaklarının art arda beş gün boyunca bölgeyi hedef aldığını bildirdi.

SOHR’a göre, Pazar günü düzenlenen saldırılar, özellikle İdlib şehrinin kuzeyindeki Arşani’de 300 binden fazla kişiye su sağlayan bir su dağıtım istasyonunu hedef aldı. Saldırı sonucu su istasyonu kullanılmaz hale geldi.

İdlib vilayetinde yaklaşık üç milyon insan yaşıyor ve bunların üçte biri savaşın yıktığı ülkedeki diğer bölgelerden göç etti.

İdlib’in yarısı ve komşu illerin bazı bölümleri, El Kaide’nin eski Suriye kolu olan Heyetu Tahrir’uş Şam ve müttefiklerinin kontrolü altında.

Suriye rejiminin müttefiği Rusya ile muhalefeti destekleyen Türkiye’nin müzakere ettiği, Mart 2020’de ilan edilen ateşkes defalarca ihlal edildi.

Rus savaş uçağı, İdlib'de su dağıtım istasyonunu bombaladı

 

Rus savaş uçakları yine İdlib’i hedef aldı: 2 sivil öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)