BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan acı itiraf: Yaşlıları ölüme terk ettik----

Fransa'dan acı itiraf: Yaşlıları ölüme terk ettik

Fransa'dan acı itiraf: Yaşlıları ölüme terk ettik
12 Nisan 2020 - 19:10 www.finansgundem.com

Fransız milletvekili Eric Ciotti, sağlık destekli yaşlı bakım evleri EHPAD’larda kalan Covid-19 hastalarının "ölüme terk edildiğini" ifade ederek öfkesini dile getirdi.

Muhalefet partisi "Les Republicains" milletvekili Ciotti, Fransız Radio J’ye verdiği röportajda, "Yaşlı bakım evlerindeki Kovid-19 hastaların çoğu hastanelere kabul edilmedi, tedaviye ihtiyacı olan bu insanlar ölüme terk edildi" dedi.

Sağlık krizinin en büyük skandalı olduğunu vurgulayan Fransız vekil, hastane kapasitesinin yeterli olmadığı gerekçesiyle birçok yaşlı hastanın "kasti" olarak hastaneye alınmadığını eleştirdi. Ciotti, hükümetin bu durumda özel hastaneleri herkese açması gerektiğini ifade etti.

Fransız yetkililerin cumartesi akşamı yayınladığı rapora göre, bugüne kadar ülkedeki yaşlı bakım evlerinde kalan 4 bin 889 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz pazartesi günü Fransız hükümeti yaşlı bakım evlerinde kalan herkese Kovid-19 testi yapılacağını duyurmuştu.

Fransa'nın Mulhouse kentinde olduğu gibi, sağlık çalışanlarının salgına müdahalede yetersiz kalması ve acil sağlık sisteminin neredeyse çökmüş duruma gelmesi, ağır vakaların kurtulma ihtimalini de imkansız hale getiriyor.

'Hastalar odalarında yapayalnız kalarak ölüyor'

Geçtiğimiz hafta Fransız kanalı BFM TV’ye konuşan Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Grégoire, huzur evlerinde tek başına ölen yaşlı hastalar için "onlara müdahale bile edemedik" demişti.

Grégoire, verdiği röportajda, "Acil yardıma haber verilmesine rağmen, hastaneler müdahale edemiyor, hastalar odalarında yapayalnız kalarak ölüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Fransa'da 12 Nisan itibariyle toplam vaka sayısı 130 bin 730'a, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 13 bin 851'e yükseldi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)