BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'daki kiliselerde 216 bin çocuğa cinsel istismar!----

Fransa'daki kiliselerde 216 bin çocuğa cinsel istismar!

Fransa'daki kiliselerde 216 bin çocuğa cinsel istismar!
05 Ekim 2021 - 11:44 www.finansgundem.com

Katolik Kilisesi'nin Fransa ayağındaki çocuklara cinsel taciz suçlamaları hakkında 2018'de kurulan bağımsız komisyon, 'sessizlik perdesi' raporunu açıkladı.

Katolik Kilisesi'nin Fransa için kurdurduğu bağımsız komisyonun başkanı Jean-Marc Sauve, 2.5 yıllık soruşturma sonucunda hazırladıkları rapora göre, 1950'den beri yaklaşık 216 bin çocuğun Katolik din adamlarının cinsel tacizine uğradığını açıkladı.

Raporun sunumunu yapan Sauve, 1950'den beri Fransız Katolik Kilisesi bünyesinde 3 bin pedofilin faal olduğunu, Katolik hiyerarşisinin en tepesindekilerin çocuklara cinsel taciz konusunda sistemik ihmal ve sessizlik içinde kaldığını ve sorunun hala devam ettiğini belirtti.

Sauve "Bu yıkıcı, çünkü 216 bin ile 3 bin arasındaki oran, 70 kurban için bir saldırgan demek. Bu Fransız toplumu için, Katolik Kilisesi için dehşet verici" değerlendirmesini yaptı.

Komisyon başkanı, "Bunun çok ciddi sonuçları var. Cinsel istismara uğrayan kadın ve erkeklerin yaklaşık yüzde 60'ı duygusal veya cinsel yaşamlarında büyük sorunlarla karşılaşıyor" dedi.

Problemin hala geride bırakılamadığına dikkat çeken Sauve, kurbanların iç soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Komisyon başkanı, Kilise'nin, cinsel istismarla mücadele için gereken önlemleri almadığını ifade etti.

Fransız savcı, cezai takibat başlatmanın hâlâ mümkün olduğu 22 şiddet vakasının kanıtının ellerinde bulunduğunu, bu suçlara karışan rahiplerin hâlâ hayatta olduğunu açıkladı.

Fransa eski cumhurbaşkanına taciz suçlaması

 

Papa Franciscus: Kiliseler cinsel istismar olayları yüzünden krizde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)