BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da yolsuzluk depremi----

Fransa'da yolsuzluk depremi

Fransa'da yolsuzluk depremi
26 Mayıs 2014 - 18:56 www.finansgundem.com

​Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin "sağ kolu" gözaltına alındı

Fransa’da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin "sağ kolu" olarak bilinen eski İçişleri Bakanı Claude Gueant, Adidas firmasının satışı ile ilgili açılan yolsuzluk davasında gözaltına alındı.

Sarkozy döneminde işadamı Bernard Tapie'ye usulsüz bir şekilde 400 milyon avroluk ödeme yapıldığı gerekçesiyle açılan dava kapsamında gözaltına alınan Gueant'ın, Elysee Sarayı’nda genel sekreter olarak görev yaparken devletin hakemlik yaptığı anlaşmazlık davasında işadamı Tapie lehine karar çıkmasında etkili olduğu iddia ediliyor.

Spor malzemeleri üreticisi Adidas'ın sahibi Bernard Tapie, hisselerini 1993'de Fransız bankası Credit Lyonnais'e devretmiş ancak banka hisseleri bir süre sonra büyük bir karla satınca Tapie dolandırıldığını ileri sürmüştü.

Tapie'nin arasının iyi olduğu eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin talimatı üzerine konuyla Maliye Bakanlığı'nın ilgilenmesine karar verilmiş ve bir hakem heyeti kurulmuştu. Dönemin Maliye Bakanı Christine Lagarde'ın hakemlik yaptığı kurul, Tapie'ye 400 milyon avro ödeme yapılmasına karar vermişti.

Gueant, 2002-2004 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Sarayı‘nda genel sekreter  olarak görev yaptığı dönemde usulsüz bir biçimde emniyet bütçesinden her ay 10 bin avro prim almakla da suçlandı.

Fransa’nın "karanlıklar prensi" ve Sarkozy’nin "kara kutusu" olarak bilinen Gueant hakkında ayrıca, Sarkozy’nin 2007 yılındaki seçim kampanyasında yasa dışı yollardan Libya lideri Muammer Kaddafi’den mali yardım almasında sorumluluğu olduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)