BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da tartışma yaratan sosyal güvenlik hamlesi----

Fransa'da tartışma yaratan sosyal güvenlik hamlesi

Fransa'da tartışma yaratan sosyal güvenlik hamlesi
27 Ekim 2022 - 11:56 www.finansgundem.com

Fransa'da hükümet sosyal güvenlik finansmanıyla ilgili tasarının oylanmadan geçmesi için yetki kullandı.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, sosyal güvenlik finansmanına ilişkin yasa tasarısının tamamının mecliste oylama yapılmadan geçmesini sağlamak için dün Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrasını uyguladı.

Borne, sosyal güvenlik finansmanına ilişkin yasa tasarısının tamamının Ulusal Mecliste oylanmadan geçmesi amacıyla Anayasa’nın ilgili maddesini dün uygulamaya koydu.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFİ) Milletvekili Eric Coquerel, bu sabah çıktığı France 2 kanalında hükümete karşı gensoru önergesi vereceklerini söyledi.

Hükümetin bir haftada üçüncü kez aynı maddeyi kullanması, muhalefet kanadında tepkilere yol açtı.

Borne, geçen haftada da 2023 bütçesinin ilk kısmının ve sosyal güvenlik finansmanına ilişkin yasa tasarısının üçüncü kısmının mecliste oylama yapılmadan geçmesini sağlamak için Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrasını uygulamıştı. Hükümetin bu adımlarına karşı muhalefet, gensoru önergeleri vermişti. Gensoru önergeleri, mecliste gerekli salt çoğunluk toplanamamış ve reddedilmişti.

Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrası, bir yasa tasarısının oylanmadan Ulusal Meclis’ten geçirilmesi için hükümete yetki veriyor ve buna karşı muhalefetin gensoru önergesi vermesine olanak sağlıyor. Gensoru önergesi, meclisteki milletvekillerinin çoğunluğunun desteğini alırsa hükümet düşüyor.

Gensoru önergesi, mecliste çoğunluk tarafından desteklenmediğinde ise yasa tasarısı mecliste oylanmadan geçilmiş sayılıyor ve Senatonun önüne geliyor. 

Fransa’da yüksek enerji fiyatlarına tepki: 500 fırıncı kepenk kapattı

 

Fransa'da tarım sektörü risk altında

 

Fransa'dan gaz tüketimini denetleyen platform

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)