BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da 'soykırım' demeyene hapis cezası----

Fransa'da 'soykırım' demeyene hapis cezası

Fransa'da 'soykırım' demeyene hapis cezası
03 Temmuz 2016 - 11:05 www.finansgundem.com

Fransa'da son onayladığı yasa tasarısıyla soykırım, kölelik, savaş suçlarının inkarı durumunda suçu işleyene 1 yıl hapis ve 45 bin Euro para ceza cezası verilecek.

Fransız Milletvekillerinin cuma akşamüstü onayladıkları yasa tasarısı, soykırım, kölelik, savaş suçlarının inkarı durumunda suçu işleyene 1 yıl hapis ve 45 bin euro para cezası ön görüyor. Sputnik Türkiye'nin haberine göre bu ceza Fransız mahkemelerinin tanıdığı bu kapsamdaki tüm işlenmiş suçlar için geçerli olacak.

Fransız Devlet Bakanı Ericka Bereigts, "Bugüne kadar yalnızca Yahudi Soykırımı'nı inkar edene ceza verilebiliyordu. Bundan böyle Ermeni Soykırımı'nı inkar eden de cezalandırabilecek" şeklinde açıklama yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande seçim kampanyasında bu yönde bir yasanın çıkarılması sözünü vermişti.

KİMLER 'SOYKIRIM' DEDİ?
Avrupa Parlamentosu 1987 yılında 1915 olaylarını 'soykırım' olarak sınıflandırmış, ardından aralarında Fransa, Rusya, İsveç, Hollanda, Belçika ve İsviçre'nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin parlamentosunda benzer kararlar oylanarak kabul edilmişti.

Son olarak Brezilya, Lüksemburg ve Avusturya parlamentoları, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıdı. Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa Francis de geçen yıl 1915'in 100. yıldönümü vesilesiyle Vatikan'da düzenlediği ayinde '20. yüzyılın ilk soykırımı' ifadesini kullandı.

Almanya'da da Cumhurbaşkanı Joachim Gauck geçen yıl 1915 olaylarının 100. yıldönümünde 'soykırım' kelimesini telaffuz etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)