BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da sağlık ve sosyal hizmet sektörü grevde----

Fransa'da sağlık ve sosyal hizmet sektörü grevde

Fransa'da sağlık ve sosyal hizmet sektörü grevde
22 Eylül 2022 - 17:06 www.finansgundem.com

Fransa'nın en büyük işçi konfederasyonu CGT'nin çağrısıyla greve giden sağlık, sosyal ve sosyo-medikal sektörleri çalışanları, farklı kentlerde gösteriler düzenledi.

Fransa'da sağlık ve sosyal hizmet sektörü çalışanları, personel ve finansman eksikliğini protesto etme amacıyla ve ücretlere zam talebiyle ülke genelinde greve gitti. Paris Belediyesi'nin önüne yakın alanda yüzlerce gösterici toplandı.

Çalışma koşullarının kötüleşmesine, sektörlerindeki personel ve finansman eksikliğine isyan eden göstericiler, bu konuda iyileştirici adımlar atılmasını ve yeni personel alınmasını talep ediyor.

Göstericiler, ücretlerine zam isterken, halihazırda sağlık, sosyal ve sosyo-medikal sektörü için yürürlükte olan aylık 183 euroluk "Segur" adı verilen primin tüm çalışanlar için uygulanmasını istiyor.

Meslekten değiş iş koşullarından kaçıyorlar

Hasta bakıcı Mariama İbrahim, çalışma koşulları yüzünden kamu sektörünü terk eden meslektaşları olduğunu belirterek, bir kısmının özel sektöre gittiğini söyledi. İbrahim, bu çalışanlarının mesleklerini değil, iş koşullarından kaçtığını ifade etti.

"30 kişi için 1 hasta bakıcı veya hemşire olduğunda, 'Nasıl yapacağız? Kiminle ilgileneceğiz?' diye soruyoruz kendimize" diyen İbrahim, daha fazla personel alımının hastalara daha iyi bakmalarını sağlayacağını bildirdi. İbrahim, yazın kapatılan aciller nedeniyle bazı hastaların açık acil bulmak için kilometrelerce mesafe katetmek zorunda kaldığına da değindi.

Atina'da toplu ulaşımda grev

 

Fransa'da hava trafik kontrolörleri greve gitti

 

Air France grev nedeniyle uçuşların yarısını iptal etti

 

ABD'de grev ihtimaline karşı uzun mesafe tren seferleri iptal

 

İngiltere ve Galler'de ceza avukatları süresiz greve gitti

 

Kraliçenin ölümü grevleri durdurdu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)