BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa’da sağlık sertifikasına karşı yeni protestolar----

Fransa’da sağlık sertifikasına karşı yeni protestolar

Fransa’da sağlık sertifikasına karşı yeni protestolar
22 Ağustos 2021 - 10:00 www.finansgundem.com

Sağlık sertifikasına ve Kovid-19’a karşı mücadelede herhangi bir zorunluluğun olmasına karşı çıkan kişiler, ülkede genelinde düzenlenen 200’den fazla gösteri ile hükümetin üzerindeki baskıyı artırmayı planlıyor.

Polis güçlerinden bir kaynağın tahminlerine göre, protestolara katılan kişi sayısının 170 bin ila 220 bin arasında olması ve ülkenin güneyindeki Toulon, Nice, Marsilya, Montpellier ve Perpignan şehirlerinde kalabalık yürüyüşlerin düzenlenmesi bekleniyor.

Sağlık sertifikası barlarda, restoranlarda, belirli koşullarda sağlık hizmetlerinde ve trenlerde kullanılıyor. Söz konusu sertifikanın kullanımı pazartesi gününden bu yana, Paris bölgesinde ve Fransa’nın güney bölgesinde 120’den fazla ticaret merkezi ve alışveriş merkezini de kapsıyor.

Sağlık sertifikası, tam dozların alındığına yönelik aşı sertifikasını, en fazla 72 saat önce yapılmış Kovid-19 testi sonucunu veya son 6 ay içinde enfeksiyonun atlatıldığına yönelik belgeleri içerebiliyor.

Polis güçlerinden bir kaynak, Paris’teki sağlık sertifikasına karşıtı protestocuların sayısının 12 bin ila 20 bin arasında olacağını tahmin ediyor.

Geçen hafta cumartesi günü, İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde protestocuların sayısının 215 bin olarak tahmin edildiğini, bunun önceki haftaya göre biraz daha düşük bir sayı olduğunu belirtmişti.

Aşı konusunun, iknaya dayalı bir zorunluluk ve ayrımcı bir tedbir olarak gören sağlık sertifikasına karşıtı kişiler aynı zamanda, aşılama kampanyasının 12 yaş altı çocukları kapsayacak şekilde genişletilmesi ihtimaline karşı çıkıyorlar ve “Çocuklarımıza dokunmayın” sloganı ile protestolar yapıyorlar.

(Şarku'l Avsat)

Fransa'da son 1 günde 22 bin 319 vaka

 

Fransa'da Kovid-19 yasasına protesto

 

Aşı karşıtları, argümanları çürüdükçe saldırganlaşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)