BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa’da müslüman belediye başkanının kazandığı seçim iptal edildi----

Fransa’da müslüman belediye başkanının kazandığı seçim iptal edildi

Fransa’da müslüman belediye başkanının kazandığı seçim iptal edildi
18 Ağustos 2021 - 17:10 www.finansgundem.com

Fransa’da Danıştay, başkent Paris’in banliyölerinden Trappes'te, 2020’de Müslüman Ali Rabeh’in belediye başkanı seçildiği seçimleri, "kural dışı seçim propagandası yaptığı" gerekçesiyle iptal

Seçimlerin 28 Haziran 2020’deki ikinci turundan 3 ay kadar önce Rabeh’in başkanı olduğu Coeur de Trappes derneği, yardım faaliyetlerinde bulundu. Derneğin dağıttığı maske, gıda paketi ve çocuklar için eğitim setlerinin bazılarına seçimlerde aday olan Rabeh’in fotoğrafı eşlik ediyordu.

Kentteki muhalefet Trappes Vatandaşları Angajmanı ile Bölgesel Konseyin Başkan Yardımcısı Othman Nasrou’nun başvurusu üzerine Versailles İdari Mahkemesi, Şubat'da verdiği kararda seçimi iptal etti ve mevcut başkan Rabeh’in adaylığını geçersiz saydı. 

Rabeh’in mahkemenin kararını temyize götürdüğü Danıştay, seçim kampanyası hesaplarında bildirilmeyen bu promosyonların "kural dışı seçim propagandası olduğunu ve seçim kanununu ihlal ettiğine" hükmederek seçimi iptal etti.

SEÇİM TEKRARLANACAK

Danıştay, seçimlerin tekrarlanmasını isterken; Rabeh’in adaylığını geçersiz bulmadı ve devletin belediye başkanının seçim masraflarını geri ödemesini istedi. Rabeh, Danıştayın kararıyla kampanyasını tanıdığını ve iyi niyeti gördüğünü belirterek, en geç 3 ayda yapılacak seçimde yeniden aday olacağını ifade etti.

Nasrou ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, Danıştayın kararını Trappes sakinlerine bu "ayrılıkçı, iltimaslı ve cumhuriyet karşıtı yönetimden" kurtulmak için bir fırsat olarak yorumladı. Rabeh, seçimlerin ikinci turunda oyların yüzde 69,5’ini alarak belediye başkanı olmaya hak kazanmıştı.

TEHDİT EDİLMİŞTİ

Müslüman nüfusun yoğunluğuyla göze çarpan Trappes, Şubat'da bir lise öğretmeninin "kentin İslamcıların eline düştüğü" iddiasıyla gündeme gelmişti. Belediye başkanı Ali Rabeh, iddiaların ardından çok sayıda ölüm tehdidi almıştı.

28 Şubat davası sanıkları Çevik Bir ve Çetin Doğan için tutuklama kararı

Kanada erken seçime gidiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)