BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da meyve ve sebzelerde plastik paketler yasaklandı----

Fransa'da meyve ve sebzelerde plastik paketler yasaklandı

Fransa'da meyve ve sebzelerde plastik paketler yasaklandı
01 Ocak 2022 - 21:04 www.finansgundem.com

Fransa'da bazı meyve ve sebzelerin paketlemesinde plastik kullanılmasına getirilen yasak 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdi.

Fransa'da belirli meyve ve sebzelerin plastik paketlerde satılmasına yasak getirildi. Paketleme sektörünün itirazlarına rağmen çevreci gruplar tek kullanımlık plastiklerin tüketimine karşı uzun süredir kampanya yürütüyor.

Ekim ayında kabul edilen kararı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron faydacı bir yaklaşım olarak değerlendirmişti. Yeni düzenleme ile 1,5 kilonun altındaki elmalar artık plastik paketlere konamayacak. Öte yandan kırmızı meyveler gibi hassas ürünler ilk etapta kapsam dışında tutulacak. 2026 yılına kadar kademeli olarak devreye girecek kanun firmaların yeni düzenlemelere adapte olmasına zaman tanımayı hedefliyor.

Euronews'in haberine göre firmaların stoklarındaki plastik paketleme malzemelerini de tüketmek için altı ayları bulunuyor.

Sektör temsilcileri karar alınırken kendilerine danışılmadığından şikayet ederken büyük zincir marketlerden Casino artık domatesleri karton paketlerde satacaklarını ve müşterilere kağıt ya da selüloz poşetler vereceklerini açıkladı.

İngilizler Brexit için yeniden referandum istiyor

 

AB'nin 2022 hedefleri neler?

 

Avrupa yeni yıla rekor sıcaklıklarla girdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)