BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da mahkeme devleti suçladı----

Fransa'da mahkeme devleti suçladı

Fransa'da mahkeme devleti suçladı
29 Kasım 2022 - 00:22 www.finansgundem.com

Fransa'da mahkeme, devleti 'ağır ihmal' ile suçladı. Suçlamaya, aile içi şiddete maruz kalan ve daha sonra eski eşi tarafından asitle saldırıya uğrayan bir kadını korumada 'yeterince önlem almaması' gerekçe gösterildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te mahkeme, aile içi şiddet mağduru olan ve daha sonra eski partneri tarafından asitle saldırıya uğrayan bir kadını korumada 'yeterince önlem almadığı' için devleti 'ağır ihmal' ile suçladı.

12 Haziran 2018 tarihinde 41 yaşındaki Karim Bouembassa, Fransa'nın Marsilya kentinde bir sokakta eski eşi ve iki çocuğunun annesine sülfürik asitle saldırmıştı. Bouembassa, bu olay üzerine Temmuz 2019'da 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak cezası Temyiz Mahkemesi tarafından 15 yıla indirilmişti.

Mağdur kadın, olayın yaşandığı dönemde birkaç ay tehdit altında yaşadığı ve korunmadığı gerekçesiyle devlete karşı dava açmıştı.

Eşine şiddet uygulamaktan yargılanan Bouembassa adli gözetim altında olmasına rağmen 18 Nisan ve 6 Haziran 2018 tarihlerinde eski eşinin evinin yakınına giderek bunu defalarca ihlal etmişti.

AFP'nin haberine göre Bouembassa, 6 Haziran'da gözaltına alınmış, hakkında tutuklama emri çıkarıldığı iki gün sonra ise serbest bırakılmış.

Paris yargı mahkemesi, 16 Kasım tarihli kararında, kamu adalet hizmetinin o dönemde mağdurun yaşadığı saldırıyı önlemede ve görevini yerine getirmede yetersiz kaldığı kararını verdi. 

"Ağır ihmal" durumunda devletin, adalet hizmetinin kusurlu işleyişinden kaynaklanan zararı onarmakla yükümlü olduğunu belirten mahkeme, devletin mağdura manevi zararının tazmini olarak 10 bin euro tazminat ve mahkeme masrafları için de 3 bin euro ödenmesine hükmetti.

Mahkeme ayrıca devletin, iki çocuğunun her birinin manevi zararları için mağdura 3 bin euro ek ödemesine karar verdi. 

Fransa'da muhalefetin gensoru önergesine ret

 

Fransa’da tutuklu sayısı rekor kırdı

 

Fransa Savunma Bakanı Lecornu: Fransa ve Hindistan birlik içindedir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.29 Kasım 2022 03:40

    KADININ BEDENİ EN UFAK ZARAR GÖRDÜ İSE 10 BİN EURO TAZMİNAT YETERSİZDİR O ZAMAN EN AZ 100 BİN EURO TAZMİNAT ÖDENMELİDİR SADECE HAPİS CEZASI VERİLMESİ DÜŞÜK TAZMİNAT ÖDENMESİ MAĞDURUN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEZ