BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da Kurban Bayramı coşkusu----

Fransa'da Kurban Bayramı coşkusu

Fransa'da Kurban Bayramı coşkusu
20 Temmuz 2021 - 14:50 www.finansgundem.com

Fransa'da Kurban Bayramı kutlamaları korona virüs önlemlerine rağmen devam ediyor. Fransız Müslümanlar ülkenin gündeminde yer alan başörtüsü yasa tasarısını eleştiriyor

Fransa'da Başkent Paris'teki tarihi Ulu Cami'ye erken saatte akın eden Müslümanlar bayram namazını kılmak için saf tuttu. Güvenlik önlemleri ile korona virüs tedbirleri altında kılınan namaz, cemaatin kalabalık olması nedeniyle belirli aralıklarla 3 kez eda edildi.

Camiye gelenlerden Senegal asıllı Fransız vatandaşı Mountaqha Diop gazetecilere yaptığı açıklamada, Paris Ulu Camisi'nde tekrar buluşmanın manevi, duygusal ve güzel hissettirdiğini söyledi.

Kovid-19 salgınına rağmen camide Müslümanlarla bayram namazını eda etmenin önemine işaret eden Diop, "Umarım bu salgın kısa sürede biter, biz de rutin olarak cemaatle namazlarımıza rahat geliriz" dedi.

Diop, Fransa'da son dönemde Müslümanların "ayrılıkçı" olarak bilinen tartışmalı yasa tasarısıyla hedefe konulmasına ilişkin ise siyasi söylemler ve ideolojilerdeki ayrıştırıcı durumlara rağmen Müslümanların bütüncül ve Cumhuriyet'e bağlı olduğuna işaret etti.

"Fransa'daki Müslümanların kahir ekseriyeti Cumhuriyet yasalarına her zaman uyumlu yaşıyor. Hepsi Fransa Cumhuriyeti'nin çocukları. İdeolojiler ve din birlikte yaşamaya engel teşkil etmemeli." diyen Diop, Fransa'da hassas zamanlarda Müslümanların her zaman toplumun diğer kesimleriyle dayanışma halinde olduğunu vurguladı.

Fransız Müslümanlardan İslamofobi uyarısı

Diop, İslam'ın hoşgörü dini olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

İslam'da olmayan radikalciliğin en büyük mağdurlarından biri de yine Müslümanlardır. Fransa'da siyasetçiler İslam'ı 'aşırıcılıkla' ilişkilendirmek gibi kaygan bir zeminden uzak durmalılar. Yoksa bu durum fanatiklerin ekmeğine yağ sürüyor. Fransa'yı da bölecek olanlar bunlardır.

Yakup Arioua da salgın nedeniyle kontenjanı kısıtlı olan camide yer bulduğu için mutlu olduğunu söyledi. Cemaatle 1 metre sosyal mesafe kuralına uyarak namaza durduklarını aktaran Arioua, bayram namazını kıldıktan sonra aile bireylerini ziyaret edip kurbanlarını keseceklerini ifade etti.

Türkiye'den Fransa'ya kınama

 

Almanya aşı fazlasını bağışlayacak

 

Bayram klasiği! Acemi kasaplar yine kendilerini kestiler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)