BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa’da kriz büyüyor! Grev nükleer santrallere de sıçradı----

Fransa’da kriz büyüyor! Grev nükleer santrallere de sıçradı

Fransa’da kriz büyüyor! Grev nükleer santrallere de sıçradı
13 Ekim 2022 - 11:10 www.finansgundem.com

Fransa'da akaryakıt ve petrol rafinerileri işçilerinin grevine nükleer santral çalışanları da dahil oldu.


Fransa'da Gravelines başta olmak üzere, bazı nükleer santral çalışanları, maaşlarına yüzde 5'lik brüt artış talep ederek iş bırakma eylemine gitti. Grevin elektrik üretimine olumsuz yansıması beklenirken, bakımdaki 6 reaktörde de çalışmalar durduruldu.

Fransa'nın enerji krizi yaşadığı dönemde, bakım faaliyetlerinin ertelenecek olması yüzünden elektriğe en çok ihtiyaç hissedildiği kış mevsiminde üretimde büyük aksamalar olacağı tahmin ediliyor.

Sağlık ve kamu hizmetleri kesintiden etkilenmeyecek

Sendika Temsilcisi Franck Redondo, halkın sıkıntı yaşamaması için sağlık ve kamu hizmetlerinin elektrik kesintisinden etkilenmeyeceğini garanti ettiklerini, yalnızca büyük şirketlere yönelik olumsuz sonuçlar olabileceğini söyledi.

Ülkenin ana enerji sağlayıcısı EDF'nin ise krizin tırmanmaması adına kasımda maaşlar üzerinde yapacağı düzenlemeyi erkene alacağı belirtiliyor.

TotalEnergies çalışanları greve devam edecek

TotalEnergies çalışanları, eylül sonunda başlattıkları ve ülkede akaryakıt tedarikinde krize yol açan greve, dün şirket yönetimi ve sendika temsilcilerinin bir araya gelmesine karşın bir sonuç çıkmadığı gerekçesiyle devam kararı aldı.

Fransa'da TotalEnergies'e ait 6 rafinerinin 3’ünde, ülkenin en büyük işçi sendikası CGT'nin geçen ay sonunda, işe alımların durdurulmasını protesto etmek ve maaşlarda yüzde 10 artış talebiyle gittiği greve, Amerikan petrol şirketi Esso-ExxonMobil’in iki rafinerisinin çalışanları da katılmıştı.

Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar görülüyor

Grevlerin yayılması üzerine ülkede benzin istasyonlarının önemli bir kısmında akaryakıt sıkıntısı başladı.

Birçok yerde uzun benzin kuyrukları görülürken, bazı bölgelerde akaryakıt satışına litre sınırı getirilmişti. Hükümet, sendikalara, şirketlerle uzlaşma yoluna gitmesi konusunda çağrı yapmış, aksi durumda yaptırıma gitme tehdidinde bulunmuştu.

Fransa'da akaryakıt krizi! Kısıtlamalar arttı

Fransa'da akaryakıt krizi büyüyor! "Zorla çalıştırma" emrine uyulmayacak

Fransa’da akaryakıt istasyonunu gençler işgal etti

Fransa'da benzin kuyrukları

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)