BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da kadına şiddet uygulayan erkeklere elektronik kelepçe----

Fransa'da kadına şiddet uygulayan erkeklere elektronik kelepçe

Fransa'da kadına şiddet uygulayan erkeklere elektronik kelepçe
04 Eylül 2019 - 13:30 www.finansgundem.com

Fransa'da kadına şiddet uygulayan erkekler elektronik kelepçe ile takip altında tutulacak.

Fransa'da sadece bu yıl içinde 101 kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. Aile içi şiddete çözüm arayan Fransız hükümeti sivil toplum örgütleriyle yaklaşık 3 ay sürecek bir çalıştay başlattı. Toplantıların ilki başbakanlıkta düzenlendi. Hükümet ilk somut adımlarını açıkladı. En dikkat çekici önerilerden biri: Elektronik kelepçe.

Kelepçe nasıl çalışacak?

Şiddet uygulayan erkeğe mahkeme kararıyla elektronik kelepçe takılacak ve şiddet mağduru kadın bu kelepçe sayesinde cep telefonundan saldırganın yerini görebilecek. Amaç, saldırganın kadına yaklaşmasını engellemek. Elektronik anti-yaklaşım cihazı (DEPAR) adı verilen aletin kullanımı 2009'daki ilgili yasada gündeme gelmiş ancak uygulamaya sokulmamıştı.

Mahkeme kararıyla takılan kelepçe, üzerindeki elektronik sistem sayesinde, yerini sürekli belli edecek. Potansiyel saldırgan kendisine izin verilen yaklaşma mesafesini aştığında, cep telefonuyla entegre çalışan sistem kadını uyaracak.

Mahkeme ayrıca, kelepçeyi takan saldırganın mağdurun evi ya da iş yeri gibi belirli yerlere girmesini de tamamen yasaklayabilecek.

Eğer elektronik kelepçeyi takan kişi mesafe ihlallerini sürdürürse güvenlik güçleri otomatik olarak uyarılacak.

İspanya'da uygulanıyor

Elektronik kelepçe daha önce Aix-en-Provence, Amiens ve Strazburg'da 2012-2013 yıllarında test edildi fakat etkisi sınırlı kaldı. Aktivistler kelepçenin sadece şiddetten dolayı en az iki yıl hapis cezası alan erkeklere takılmasının, kadına şiddetle mücadelede yetersiz olduğunu belirtiyor.

Hükümet elektronik kelepçenin yıl sonundan itibaren daha etkili bir şekilde, ülke genelinde kullanılmasını öngörüyor. Benzer bir yöntem İspanya'da uygulanıyor ve uzmanlar, sonuçlarının etkili olduğunu aktarıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)