BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa’da 'imamlar konseyi' kuruldu----

Fransa’da 'imamlar konseyi' kuruldu

Fransa’da 'imamlar konseyi' kuruldu
21 Kasım 2021 - 22:24 www.finansgundem.com

Fransa’da tartışmalı 'imamlar konseyi' kuruldu. Kurum camilerde görev yapacak imamları eğitecek.

Fransa’da, devlet tarafından desteklenen ancak bazı grupların karşı çıktığı, ülkede görev yapacak imamlara eğitim vermeye yetkili bir konsey kuruldu.

Paris Camisi ve 3 Müslüman Federasyonu tarafından kurulan Fransa İmamlar Konseyi, ülkedeki imamların eğitiminde önemli rol oynayacak. Ülkede imamlık yapmak isteyenlerin bu konseyin onayını alması istenecek. Resmen kurulan Fransa İmamlar Konseyi, 26 üyeden oluşacak. Ülkedeki önemli sayıda Müslüman derneğinin, hükümetin de teşvik ettiği bu girişime karşı çıktığı biliniyor. Bu kuruluşların arasında Türk dernekleri de bulunuyor.

Bu dernek ve kuruluşlar, ülkede görev yapacak imamların eğitiminde sadece bu kurumun söz sahibi olamayacağı görüşünü dile getiriyor.

Hükümet, geçen yıl, yabancı ülkelerin Fransa’daki Müslüman vatandaşlar üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla Ulusal İmamlar Konseyi kurulması önerisini getirmişti.

Türk Müslüman birlikleri karşı çıkmıştı

Fransa'daki Türk Müslüman birlikleri, bu yıl başında Cumhurbaşkanı François Macron'un ülkedeki 'ayrılıkçılık ve aşırılıklarla" mücadele planı kapsamında ülkedeki Müslüman grupların imzalamasını istediği 'İslami Prensipler Tüzüğü"nü kabul etmemişti.

Euronews'in haberine göre Türk Müslüman Dernekleri Koordinasyon Komitesi (CCMTF), Fransa İslam Toplumu Milli Görüş (CIMG) ile "İnanç ve Uygulama" adlı federasyonun ortak açıklamasında ise, söz konusu tüzüğe ilişkin "Metindeki bazı açıklamalar Müslümanların onurunu zedeliyor, Müslümanları suçlayan ve ötekileştiren nitelikte." ifadesi kullanılmıştı.

Açıklamada, kurulacak Ulusal İmamlar Konseyi'nin meşruiyetinin, Müslüman toplumu tarafından kabul edip edilmeyeceğine bağlı olduğu kaydedilmişti.

Hollanda'da kısıtlama karşıtı gösterilerde yaralılar artıyor

 

Fransa Dışişleri’nden Putin’e Belarus-Polonya çağrısı

 

Avrupa'da yeni önlemlere karşı protestolar yayılıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)