BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa’da enflasyon rekor seviyede----

Fransa’da enflasyon rekor seviyede

Fransa’da enflasyon rekor seviyede
31 Mart 2022 - 10:49 www.finansgundem.com

İspanya'da enflasyon rakamlarının son 37 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından Euro Bölgesi’nin en büyük ikinci ekonomisi Fransa’da da enflasyon rekor tazeledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin etkisiyle AB uyumlu TÜFE yıllık bazda yüzde 5.1 arttı. Bu, serinin tutulmaya başladığı 1997’den beri en yüksek seviye oldu. 

Bloomberght' de yer alan habere göre, enflasyon aylık bazda da yüzde 1.6 arttı. Fiyat artışlarına enerji, gıda ve hizmet sektörü en büyük katkıyı verdi. Yaşam maliyetlerindeki artış, 2. kez seçilmek için seçim kampanyasını başlatan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için zorluk teşkil ediyor. Hükümet, enflasyonla mücadele için elektrik ve doğalgaz yardımlarını da içeren 25 milyar Euro değerinde bir paket açıklamıştı.

Dün açıklanan verilere göre İspanya’da da enflasyon yüzde 10’a dayandı.

Enflasyondaki yükseliş, Avrupa Merkez Bankası’nın rekor düşük seviyelerdeki faizleri artırması için baskının artmasına neden oluyor. Bazı yetkililer bir veya daha fazla faiz artışı gerektiğini belirtirken AMB Başkanı Christine Lagarde riskler nedeniyle kademeli faiz artışlarından yana olduğunu ifade ediyor.

Fransa'da Rus işgalini önemsemeyen general görevden alınacak

 

Katar ile Fransa arasında stratejik diyalog

 

Fransa'nın Korsika Adası'nda düzenlenen gösterilerde çatışma çıktı

 

Fransa ve Rusya arasında 'karikatür' krizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)