BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da elektrik üretimi son 30 yılın dibinde----

Fransa'da elektrik üretimi son 30 yılın dibinde

Fransa'da elektrik üretimi son 30 yılın dibinde
16 Şubat 2023 - 15:54 www.finansgundem.com

Fransa'da, Rusya-Ukrayna Savaşı ile başlayan enerji krizi ve nükleer reaktörlerin birçoğunun bakımdan geçmesi nedeniyle elektrik üretimi 1992'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Fransız elektrik iletim şebekesi operatör şirketi RTE'nin açıklamasına göre, elektrik üretimi ülkede son 30 yılın en düşük seviyesine gerileyerek 279 teravatsaat oldu.

Söz konusu düşüşe, nükleer reaktörlerin büyük çoğunluğunun bakıma alınması sonrası bazılarının bakım sürecinin henüz tamamlanamaması ve termik santrallerdeki kısıtlı üretim yol açtı.

2021'de elektrik üretiminin yüzde 69'u nükleer enerji santrallerinden karşılanmıştı. Ancak santrallerin bakımlarının hızlandırılmasına rağmen 2022'de bu oran yüzde 62,7 olarak gerçekleşti.

Rusya'nın AB ambargoları sonrası ülkeye petrol ve doğal gaz arzını durdurması da üretimdeki düşüşte rol oynadı.

Enerji krizi sonrası zorunlu tasarrufa gidilmişti

Paris yönetimi, geçen yılın yarısından itibaren dış ve iç aydınlatmaların azaltılması ve kamu dairelerinde kaloriferlerin 19 derecede sabitlenmesi gibi tedbirler alarak zorunlu olarak enerji tasarrufu başlatmıştı.

Bununla birlikte enerji sağlayıcı şirketlerin fiyatları yükseltmesiyle ülkede endüstriyel üretim yapan birçok şirket üretimlerini durdurma kararı almıştı.

Kovid-19 salgınının etkili olduğu 2020-2021 yılları hariç tutulduğunda, ülkede 2022'de elektrik tüketimi, 2014-2019 yılları ortalamasına göre yüzde 4,2 gerilemişti.

Fransa'da grev kararı alan çalışanlar elektrik üretimini kısıtladı

 

Fransa'dan nükleer hamlesi

 

Fransa Merkez Bankası resesyondan kurtulma tarihini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)