BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da elektrik sektörü sendikalarından grev çağrısı ----

Fransa'da elektrik sektörü sendikalarından grev çağrısı

Fransa'da elektrik sektörü sendikalarından grev çağrısı
06 Aralık 2022 - 15:30 www.finansgundem.com

Fransa'da, Elektrik İletim Şebekesi (RTE) çalışanlarını temsil eden sendikalar, işçilerin maaş artışı taleplerine karşılık verilmediği gerekçesiyle grev çağrısında bulundu.


Fransız basınındaki haberlere göre, Fransa'da, Elektrik İletim Şebekesi (RTE) yönetimi ile sendikalar, sektör çalışanlarının maaş artışına yönelik talepte anlaşma sağlayamadı.

Genel İş Sendikasının (CGT) bünyesindeki sendikalar, maaş artış taleplerinin karşılanması için RTE çalışanlarının bir günlük grev yapacağını duyurdu.

Sendikalar, RTE'den bu yılki enflasyonu ve primleri göz önünde bulundurarak, tüm çalışanların maaşlarında yaklaşık yüzde 7'lik artış yapmasını talep ediyor.

22 Kasım'dan bu yana anlaşmaya varamayan sendika temsilcileri ile RTE yetkilileri yarın son kez bir araya gelecek.

Öte yandan Fransız aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen, ülkede elektrik kesintisine yönelik senaryolara ilişkin hükümeti, cihazlara bağlı yaşayan vatandaşlarının hayatını hiçe saymakla suçladı.

Le Pen, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarının, ülkeyi enerji, sağlık ve eğitim dahil birçok alanda gerginliğe sürüklediği değerlendirmesini yaptı.

Bu arada ulusal basındaki haberlere göre, ülkenin doğusundaki Moselle vilayetinde martta kapatılan Saint-Avold'daki kömür santrali elektrik üretimine yeniden başladı.

Birçok nükleer santralin bakım nedeniyle kapalı olmasına bağlı enerji üretiminde düşüş yaşanan Fransa'da, hükümet, daha önce işletilmesini durdurduğu, Saint-Avold'daki kömür santralini tepkilere rağmen yeniden faaliye geçirmişti.

İngiltere’de evsizlere destek veren kuruluşun çalışanları grevde

 

İngiltere'de demir yolu işçileri yeni grevlere hazırlanıyor

 

Fransa'da grev ulaşımı sekteye uğrattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)