BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa’da ekonomi savaş zamanı gibi----

Fransa’da ekonomi savaş zamanı gibi

Fransa’da ekonomi savaş zamanı gibi
30 Nisan 2020 - 14:57 www.finansgundem.com

Açıklanan gayri safi yurtiçi hasıla verilerine göre Fransa ekonomisi ilk çeyrekte İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana eşi görülmemiş bir ekonomik çöküş yaşıyor. Ülke şimdiden ekonomik durgunluğa girdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransa ekonomisi korona virüs salgınını kontrol altına almak amacıyla yapılan kapatma uygulamalarının ardından rekor düzeyde küçüldü. Ülkenin gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) verileri ilk çeyrekte %5,8 oranında bir düşüşü gösteriyor. Fransa Ulusal İstatistik Ofisi’nin (INSEE) paylaştığı verilere göre bu düşüş İkinci Dünya Savaşı sonrası gerçekleşen 1949 yılındaki düşüşten sonra en sert çöküş.

INSEE, "GSYİH'nın 2020 birinci çeyreğindeki olumsuz evrimi, öncelikle mart ayı ortasından bu yana kilitlenmenin uygulanması bağlamında 'gerekli olmayan' faaliyetlerin kapatılmasıyla bağlantılıdır." dedi. Düşüşe, hane halkı tüketiminde yüzde 6,1'lik "eşi görülmemiş" bir daralma ve yatırımda yüzde 11,8'lik bir düşüş yol açtı. İhracat ve ithalat da yaklaşık yüzde 6 oranında daraldı.

Bu hafta başlarında Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ekonomik "çökme" riskini önlemek için ekonominin bazı kısımlarını 11 Mayıs' tan itibaren yeniden açmayı planladığını duyurdu. Euro Bölgesi’nin en büyük ikinci ekonomisi 2019'un son çeyreğinde de yüzde 0,1 küçülmüştü. Bu durum Fransız ekonomisinin şimdiden durgunluğa girdiği anlamına geliyor.

Fransa'nın ilk çeyrekteki üretim düşüşü, küresel finans krizi sırasında 2009'un ilk çeyreğinde kaydedilen yüzde 1,6'lık düşüşten çok daha büyük.

İtalya ekonomisi yüzde 4.7 daraldı

 

Almanya'da son 13 yılın en büyük düşüşü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)