BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da cumhurbaşkanı adayları tartışmalara sebep oldu----

Fransa'da cumhurbaşkanı adayları tartışmalara sebep oldu

Fransa'da cumhurbaşkanı adayları tartışmalara sebep oldu
20 Ocak 2022 - 17:52 www.finansgundem.com

Fransa'da ırkçı söylemleriyle tepki çeken Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, Calais kentini ziyaretinde protesto edildi. AP'ye hitap eden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da AB dönem başkanlığını, cumhurbaşkanı seçimi için kullanmakla eleştirildi.


Fransa'da cumhurbaşkanı seçimi için geri sayım başladı. Nisan ayında yapılacak seçimlere dair adaylara yönelik tartışmalar da hız kazandı. Seçim sürecinde, söylemleriyle tepki çeken aşırı sağcı aday Eric Zemmour, Manş Denizi kıyısında göçmenlerin uğrak noktası olan Calais kentini ziyaret etti. Burada bir grup gösterici Zemmour aleyhinde sloganlar attı, "yabancı düşmanı ırkçı" söylemlerini protesto etti.

Zemmour AB'yi hedef aldı

Zemmour, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'ni hedef aldı. AB serbest ticaret müzakerelerini engelleyeceğini ve bloğun doğuya daha fazla genişlemesini önleyeceğini duyurdu. "Fransa'nın Avrupa ile sınırlarının kontrolünü geri alacağını" da söyledi.

Macron eleştirilerin odağında

Avrupa Parlementosu'nda Fransa'nın AB dönem başkanlığı ile ilgili konuşma yapan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da milletvekillerinin hedefi oldu. Fransız vekiller, Macron'u, iklim politikaları konusunda samimiyetsiz davranmak, Fransa'yı bölmek ve halkı ezmekle suçladı.

Henüz adaylığını resmen açıklamayan Macron'un, seçim takvimine rağmen, AB dönem başkanlığını ertelememesi de eleştiri konusu oldu. Fransız vekiller Macron'u, AB dönem başkanlığını, seçimi kazanmak için kullanmakla suçladı.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Nisan'da yapılacak. Hiçbir adayın ilk turda çoğunluğu alamaması durumunda ise ikinci tur 24 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Fransa Uygur Türklerine yönelik şiddeti ‘soykırım’ olarak tanıdı

 

Fransa’da kuş gribi alarmı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)