BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da cumhurbaşkanı adayı Pecresse'den geri adım----

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Pecresse'den geri adım

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Pecresse'den geri adım
14 Şubat 2022 - 20:24 www.finansgundem.com

Fransa’da cumhurbaşkanı adayı Valerie Pecresse, Afrika kıtasından gelen Müslümanların, Fransız ve Avrupa Hristiyan nüfusunun yerine geçtiğini ileri sürdüğü "Büyük İkame" teorisini benimseyen sözlerine gelen tepkiler üzerine geri adım attı

Fransa'da nisanda gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağ Cumhuriyetçiler (LR) partisinin adayı Pecresse “Yeni Fransa” vizyonunu açıkladığı Paris’teki mitinginde aşırı sağ tezleri savunduğu, ayrımcılık yaptığı eleştirileri üzerine konuk olduğu radyoda açıklamalarda bulundu.

Pecresse rakiplerinden aşırı sağcı Eric Zemmour gibi Müslüman ve göçmenlerin yoğunlukta yaşadığı banliyöleri "Fransız olmayan alanlar" olarak nitelendirse de "Büyük İkame" teorisini kabul etmediğini savundu.

"Kadın cumhurbaşkanı kadınların hayatına olumlu yansıyacak"

Cumhurbaşkanı seçilirse Fransa’da ilk defa kadın bir cumhurbaşkanının olacağını ve çok ses getireceğini söyleyen Pecresse, bunun kadınların hayatına da olumlu yansıyacağını savundu.

Pecresse, gelecekte ayakta duran bir Fransa’nın olup olmayacağı endişesinde olduğunu ifade ederek, yapıcı bir kişiliği bulunduğunu ve Fransızlarla doğrudan diyalog konusunda en rahat aday olduğunu iddia etti.

Başörtüsü yasağı endişesi 

Öte yandan, mitingde sarf ettiği sözler kadar hitabet şekliyle de gündem olan Pecresse’in konuşma tarzını, yakın çevresindekiler dahil olmak üzere birçok kişi "ortaokul çocuğu konuşması" şeklinde değerlendirdi.

Ayrıca Pecresse’nin başörtüsü hakkında dün sarf ettiği sözler, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde ülkede başörtüsü yasağını gündeme getireceği şeklinde yorumlandı.

Yabancı düşmanlığıyla bilinen aşırı sağcı yazar Renaud Camus’un 2010’lu yılların başında popülerleştirdiği ve diğer bir aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı olan Eric Zemmour’un sık sık dile getirdiği "Büyük İkame" komplo teorisiyle, çoğunluğu Kuzey Afrika, Magrip ülkeleri ve Sahraaltı Afrika’dan gelen özellikle Müslüman, Arap ve siyahilerin, küresel elitlerin ön ayak olmasıyla birlikte Fransız ve Avrupa Hristiyan nüfusunun yerine geçeceği iddia ediliyor.

Fransa'da başörtüsü yasağını protesto etmek de yasak!

 

Fransa'da merkez sağ partinin cumhurbaşkanı adayı Valerie Pecresse oldu

 

Kanye West'in sevgilisi Julia Fox'un başörtüsü Fransa'da tartışmaları alevlendirdi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)